Natalia Oyarce Schwermer

Ik ben Natalia Oyarce Schwermer en ik maak sinds 1993 encaustiek-schilderijen!

Encaustiek is een techniek, die uit het oude Egypte stamt en die toen, vanwege de houdbaarheid en helderheid van de kleuren, veelvoudig gebruikt werd. Zo werden o.a. de muren en de sarcofaag van het graf van een overledene beschildert.

Ook gebruikten kunstenaars deze techniek voor andere projecten. Resultaten van de toenmalige hoogcultuur bewonderen wij tegenwoordig ook op prachtige beelden en muurschilderijen, waarop én mythologische scénen én idyllische landschappen met impressionistische stijl te zien zijn.

Het woord encaustiek is van Griekse komaf en betekent zoveel als ‘inbranden / met vuur verwarmen’. Wat er ‘ingebrand’ wordt is (bijen-) was, waar kleurenpigmenten doorheen gemengd zijn. Omdat het vroeger echter moeizaam werk was – ze moesten telkens een spatel verhitten- is de techniek door de opkomst van de olieverf langzaam in vergetelheid geraakt.

Sinds enige tijd is de encaustiek-techniek echter weer populair aan het worden omdat men met moderne, gebruiksvriendelijke apparatuur de was sneller kan smelten. Zodoende kan men de kunstschilderijen eenvoudiger ontwerpen.

Ik heb daarom ook veel plezier om mijn gevoelswereld op een abstracte wijze in mijn schilderijen te verwerken en tot uiting te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.kunst-apart.com