Antoinette van Hoek, kunstenaar van de maand maart 2023

Tekeningen, Installaties, portretten van draad en werk in opdracht.

De meeste Installaties zijn gemaakt naar aanleiding van de plek waar ze moeten komen. De plek triggert mij dan om er iets te maken. Soms is het een solo-project, dat in de loop van het maak-proces groeit en verandert. In andere gevallen werk ik samen met kunstenaars om elkaar te inspireren of om op elkaars werk te reageren.
Momenteel zijn het bomen die mijn aandacht vragen omdat bomen onze levens-hulp-lijn zijn. Ik ben erg getroffen door de klimaatcrisis en maak me daar als klimaat-activist ook erg druk over. Mensen maken deel uit van onze planeet en zouden in harmonie met het groen moeten leven. Ik voel dat ik deel uitmaak van de natuur.
Twee jaar lang heb ik elke dag een tekening van een gezicht gemaakt totdat het me duizelde. We zijn met zoveel mensen. Daarna schakelde ik naadloos over op het tekenen van bomen. Dit gaf me veel rust en ik vroeg me af of ik dit niet kon combineren. Deze combinatie gaf mij inspiratie tot het maken van het kunstwerk dat te zien is tijdens de Wintersurprise van Art&Jazz, maart 2023.
Meer dan ooit is het nodig dat mensen zien dat wij deel uitmaken van de natuur, dat we ons kunnen laten omvatten en niet zonder natuur om ons heen kunnen leven.

Ik werk graag met ijzerdraad, ik ‘teken’ als het ware met draad. Onder andere maak ik portretten n.a.v. foto’s in opdracht of figuren uit de dans waarbij beweging belangrijk is.

Naast het ijzerdraad en pentekeningen schrijf ik gedichten die o.a. verwerkt zijn in boekjes of verwerkt in kunstwerken.
Antoinette

The gallery was not found!