Brigit Law, kunstenaar van de maand december 2021

Mijn allereerste tekeningen baarden mijn moeder zorgen. Poppetjes met een veel te groot hoofd en benen die er raar zitten. Mijn allervroegste herinnering aan kunst is het natekenen van een appelboompje in de tuin van mijn ouders. Het was de eerste keer dat ik vanuit beleving schetste: ik tekende geen stam met takken, maar lijnen die vanuit een massa de lucht in en uiteen vloeiden. Tekenen was een manier geworden om mijn schoolcijfers omhoog te halen.

Een vervolg op dit examenwerk over bomen kwam er niet. Wel volgde een serieuze studie en loopbaan in Overheidsmanagement en Rechten, een gezin met vier kinderen (inmiddels tieners) en twintig jaar buitenlandervaring. De stap terug naar Nederland was tevens de stap naar het kunstenaarschap. Eerst via de exposities van Art & Jazz, daarna volgde een eigen atelier bij MIAW aan de Noordwal in Den Haag.

Al pionierend verken ik wat er in mij zit, in mij leeft en de wereld om mij heen. Nog ver verwijderd van een eigen herkenbare stijl is er wel een duidelijke passie voor het figuratieve en de fragiliteit.

Tijdens de meet-ups bij Rubins Spaans heb ik leren schetsen naar levend naakt model en portret. Met de Masterclass van Igor Naskalov bij D.A.R.A. heb ik de overstap gemaakt naar olieverftechniek van de methode volgens The Russian Imperial Academy. Nu volg ik les bij Arjan van Gent in klassiek portretschilderen gebaseerd op de technieken van de oude meesters. Hoewel ik mij nog niet wil beperken tot klassiek portretschilderen, geeft het mij wel de nodige focus en toewijding aan techniek en materiaalkennis om me optimaal te kunnen ontwikkelen.

Inmiddels exposeer ik regelmatig en maak ik portretten in opdracht. Volg mij dus op Instagram en Facebook.

Buitengewoon dankbaar ben ik voor de steun van mijn familie en de bijzondere vrienden die ervoor zorgen dat ik mij met ziel en zaligheid kan wijden aan de schilder- en tekenkunst.