Expositie – COME CLOSER

Van zaterdag 6 juni tot en met zaterdag 25 juli 2020 is de expositie COME CLOSER in de Oude Kerk op Scheveningen te zien. Maaike van de Gevel toont haar porseleinen wandsculpturen en van Elly Poldervaart is textiele beeldpoëzie te zien.

Come closer
Twee jaar geleden ontdekten Elly Poldervaart en Maaike van de Gevel bij Make It Art Worthy (MIAW) dat hun werk, uit heel verschillende disciplines, bijzonder goed bij elkaar past. Beide kunstenaars doen mee met Pakje Kunst en ze namen zich voor in de toekomst samen te exposeren. Nu nodigen zij u van harte uit om dichterbij te komen om hun werk te bekijken in een periode waarin we zelf 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bewaren. De expositie is te zien in de Oude Kerk op Scheveningen.

Adem – porseleinen wandsculpturen
Maaike van de Gevel (1971) doet, sinds 2015, in verschillende materialen een beeldend onderzoek naar de Adem. De serie heeft een biografisch karakter en gaat over de belangrijke rol van de in- en uit-ademhaling in haar leven. De adem, die niet altijd vrij stromen kan, inspireerde haar tot het maken van longen, longblaasjes en ademwolken in verschillende verschijningsvormen: van heel letterlijke tot meer geabstraheerde weergaven. Knedend in de porseleinen klei oefent zij de kunst van het loslaten zodat de lucht vrij stromen kan. Dit alles vormt voor haar een indringende en waardevolle zoektocht. Bij come closer is een reeks van haar kwetsbare porseleinen wandsculpturen te zien.

Maaike van de Gevel – alveoli, porselein

Schaduwtijd – textiele beeldpoëzie
Elly Poldervaart (1957) werkt met ecoprints, natuurlijke verfstof en borduursels op stof en op papier. Het printen van de bladeren en het verven is een langzaam proces. De tijd nemen om te kijken en om de verwondering te ervaren, verbinding te maken, verwachtingen voelen en los te laten. Op deze manier gaat ze een dialoog aan met de natuur en met zichzelf. Haar werk is een reactie op onze snelle digitale tijd waarin je overspoeld wordt met informatie en waarin alles herhaalbaar is. Het is een momentopname, het creëren van broze schoonheid. Het is ook een in kaart brengen van de omgeving. In deze expositie is o.a. werk te zien uit de serie Schaduwtijd. Tijd van schaduw, heling, vertrouwen, voelen, stilte. Schaduw bestaat alleen als er licht is.

Elly Poldervaart – textiele beeldpoëzie

De Oude Kerk is iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn steeds wisselende exposities te zien van kunstenaarsvereniging KopS. Gedurende de expositie is altijd een van de kunstenaars op de zaterdagmiddag aanwezig om het werk toe te lichten. Het is zeker de moeite waard om dichtbij te komen en u te laten verwonderen door deze bijzondere werken.  
Adres: Keizerstraat 8, 2584 BJ Scheveningen

www.maaikevandegevel.nl
www.ellysium.nl