Expositie Gerrit Teule in Evita Lokaal

EXPOSITIE

In Evita Lokaal exposeert Gerrit Teule een serie schilderijen over klimaatverandering. Het thema is: klimaatverandering en het menselijke handelen, gezien vanuit het standpunt van Gaia, de levende planeet aarde. De expositie is te bezichtigen vanaf 5 januari tot 17 maart. Op zaterdag 21 januari is de vernissage, met een hapje en een drankje, vanaf 16:00 uur.

Is onze aarde een dood ding of is het een levend organisme? Is het misschien zelfs een vrouwelijk wezen, dat alles wat leeft, inclusief de dampkring en de oceanen, met liefde verzorgt en in een natuurlijk evenwicht houdt? In negen schilderijen kunt u kennis maken met dit wezen en ze heeft een naam: Gaia. Elk schilderij wordt begeleid door een beschrijvend gedicht en daarmee geven we Gaia een stem.

In deze tijd van klimaatverandering en milieuvervuiling heeft Gaia het zwaar te verduren. Zij is immers de natuur zelf? Zal zij de mens overleven? Zal de mensheid haar eigen daden- en voortplantingsdrang overleven? Gaandeweg verliezen we Gaia steeds verder uit het oog zonder de consequenties daarvan in te zien, op korte termijn, maar nog veel meer op de langere termijn van decennia, eeuwen of zelfs millennia, het kosmische tijdpad van Gaia.

De schrijver en schilder Gerrit Teule laat ons kennis maken met Gaia, onze tegenspeelster in het debat over opwarming van de aarde. In dat debat zouden wij helemaal geen ‘tegenspeler’ moeten zijn, want wij zijn onmiskenbaar een integraal deel van de aardse natuur. Als wij de natuur schade toebrengen, dan beschadigen wij dus onszelf en ons nageslacht.

Evita Lokaal: 070 314 16 06 of via info@evitalokaal.nl
Elke werkdag geopend.
Van Alkemadelaan 309A
2597 AJ den Haag