Gregory Dubus, kunstenaar van de maand november 2020

Gregory Dubus

ABOUT THE ARTIST AND HIS ART

Gregory Dubus is a French artist living in the Netherlands whose artworks are displaying originality, uniqueness, remarkable aesthetic and higher technical and creative standard.
His structural compositions are a praise to Geometric Abstraction and most particularly to the triangle shape inviting the viewer to experience a reflective and emotional peacefulness mindset. Read moreKunstenaar van de maand.

ART&JAZZ vernieuwt zich continue.

Wij vinden elke stap een uitdaging. Vaak leidt het tot mooie presentaties en soms tot navolging. Zo verbeelden wij ons dat de huidige grote musea het idee om kunst te brengen naar mensen, die zelf niet meer instaat zijn om een museum te bezoeken,   een navolging is van ons RMM. (reizend miniatuur museum).

Maar eerst….. het stukje geschiedenis dat leidt naar de kunstenaar van de maand.

In 2013 startte ART&JAZZ  Kunstwerk van de Maand. Een groot succes.

Elke maand was er door een kunstenaar gekozen werk van een andere kunstenaar te zien in Muzee.

Toen deze tentoonstellingsvorm van 1 kunstwerk stopte, weliswaar op het hoogtepunt, vonden kunstenaars en bezoekers dat jammer. Stiekem hoopte ieder dat we door zouden gaan.

Maar toch kreeg deze vorm van exposeren een vervolg; de wintersurprise in 2018/2019

De kunstenaars konden zich aanmelden voor het deelnemen aan de wintersurprise en een heuse onafhankelijke jury koos de kunstwerken uit, die elk voor periode van 1 maand tentoongesteld werden in Muzee gedurende de wintermaanden.

En zoals bij veel mooie dingen kwam hier ook een einde aan.

Maar de behoefte om werk of de kunstenaar op een voetstuk te zetten blijft bestaan en soms duurt het even voor daar een mooie vorm voor gevonden is.

Wij denken dat door veel praten en nadenken de vorm gevonden is.

Elke maand willen we op onze site, in de media, enz. één van de bij ons aangesloten kunstenaars en zijn/haar werk in het zonnetje zetten.

De keuze voor de kunstenaar ligt bij het bestuur en zal zonder persoonlijke voorkeuren gemaakt worden.

Laat je verrassen en kijk met regelmaat op onze site. Je kan zomaar gekozen zijn tot kunstenaar van de maand. (We nemen natuurlijk wel vooraf contact met je op.)

De eerste is Gregory Dubus.

Kun je gelijk zien wat het format is.

Het bestuur.