Jacqueline Louz, kunstenaar van de maand augustus 2022

Ik ben Jacqueline Louz, geboren in Paramaribo in Suriname.

Klei gaf mij in mijn werkend leven als loopbaanadviseur, waarin ik mij bezighield met de problemen van anderen, de mogelijkheid om te ontspannen na een drukke werkdag.

Ondanks het feit dat ik in de loop der jaren verschillende keramieklessen heb gevolgd,

noem ik mezelf een nog steeds lerende autodidact.

Vooral de lessen in portret boetseren bij Annette van Stekelenburg hebben me veel gebracht.

Mijn levensmoto: “Je bent nooit te oud om te leren”, zorgt in deze fase (na mijn pensioen) van mijn leven voor de nodige invulling, zingeving en plezier in mijn bestaan.

Door mijn nieuwsgierigheid en de onuitputtelijke drang  om te experimenteren, te ontdekken en te creëren, werk ik met klei, hout en steen en papier.

Ik geniet van de mogelijkheid om met verschillende disciplines te werken en het resultaat vind ik persoonlijk erg bevredigend omdat ik zo invulling kan geven aan mijn behoefte aan ontwikkeling, vernieuwing en verandering.

De (tropische) natuur met al haar eenvoud, kracht, oervormen en kleuren is  mijn inspirator en ook de rode draad die de verschillende kunstuitingen met elkaar verbindt en zorgt voor enige samenhang. 

Ik werk intuïtief, laat me verassen en vaak ook leiden door materialen die voorhanden zijn, met als eindresultaat gebruiksvoorwerpen, abstracte en figuratieve beelden, die ik soms (als het past),  integreer in één beeld.

Ik werk vrij en ook in opdracht.

Wil je meer zien, kijk dan op:

www.Jacqueline Louz.nl

 contact: tel: 06 166 241 05

mail: jrlouz@gmail.com