Jop Lissauer-Witte, kunstenaar van de maand december 2022

Ik ben geboren in Den Haag, ben er opgegroeid en naar school gegaan. Mijn middelbare school stond in de duinen bij Kijkduin, het strand en de zee werden mijn happy places.

Ik ben altijd een beetje zwervende en zoekende geweest, wist niet goed wat ik wilde in het leven en vond heel veel interessant en de moeite waard op je erin te verdiepen. Ik kon dus ik moeilijk kiezen. Mijn opleidingen en werkzame leven hangen dan ook van toevalligheden aan elkaar. Ooit begonnen met een Modeopleiding, uiteindelijk ben ik via wat omwegen en altijd met veel voldoening, werkzaam geweest in de psychiatrie. Daarnaast heb ik vele, vele workshops gedaan op diverse creatieve gebieden maar het schilderen werd een passie. 

 

Mijn inspiratiebronnen zijn heel divers. Ik gebruik foto’s, kunst, muziek en indrukken die ik opdoe in de natuur in binnen- en buitenland. Ik schilder voornamelijk landschappen en stillevens. Altijd op zoek naar de goeie kleur, toon, textuur, licht en vorm om via metaforen een beeld en sfeer over te brengen. 

 

Mijn doel voor de toekomst is meer en meer een beeldtaal te ontwikkelen waarbij benamingen als figuratief en abstract een mindere rol spelen. 

Ik zie het als een constante speurtocht naar de essentie. Never a dull moment!

 

Ik werk met acryl, pastel en verschillende media voor textuur, op doek of papier. 

 

Bedankt zover.