Karin de Visser, kunstenaar van de maand augustus 2021

Ik heb op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag mijn opleiding genoten en ben cum laude geslaagd. Weliswaar voor tekenen en schilderen, maar het zat er al vroeg in dat ik de ruimtelijke kant zou opgaan.
Helaas kreeg een jaar later een dronken bestuurder het voor elkaar om een frontale botsing te veroorzaken, waardoor mijn rechterarm er bijna af lag. Met een aantal operaties en veel revalidatie is dat weer goed gekomen.
Mijn carrière als kunstenaar was echter volledig stopgezet op dat moment.

Maar ik ben in 2007 weer begonnen en na een jaar aanmodderen kwam ik toch weer op het niveau waarmee ik de academie verliet. En toen was ik niet meer te houden. Langzamerhand is mijn oeuvre ontstaan. Ik ben dol op tekenen, maar ja, dat blijft zo plat. Dus ik ben begonnen lijnen in de ruimte te laten ontstaan en het bleek dat dit me ook de mogelijkheid bood om met papier vormen te maken, waardoor ik toch ook weer kon gaan schilderen.
En zo kwam alles weer op zijn pootjes terecht.
Ik laat een aantal voorbeelden van mijn werk zien, als je het werk in het echt wil bekijken breng dan een bezoekje aan de ruimte van Monica Verweij – Atelier Showroom Bink 36 Unit CS01 Binckhorstlaan 36, 2516 BE Den Haag. Daar is een substantieel gedeelte van mijn werk tentoongesteld tot 1 september 2021. 

Karin de Visser