Aangesloten kunstenaars 2018

Aangesloten kunstenaars hebben voordelen:

Altijd -als eerste- op de hoogte van de nieuwste informatie.
Betaald een lagere prijs bij de evenementen.
Heeft voorrang bij inschrijvingen bij onze evenementen.
Krijgen een vermelding (eigen pagina) met een link naar uw eigen website en drie foto’s van kunstwerken van uw hand.

Genoeg voordelen om maar € 27,50 te betalen per kalenderjaar.

Interesse? Inschrijven kan op deze pagina

Els van Asten

olie en acryl verf

Els is een schilder met een grafische achtergrond. Meestal werkt zij figuratief, in haar eigen stijl.  Zij heeft zich de laatste tijd toegelegd op het schilderen van  meerluiken. Deze meerluiken bestaan uit een geheel van kleine doekjes, die samen een overweldigend kleurenpalet vormen, dat de kijker meeneemt in o.a. landschappen en zeegezichten. Deze meerluiken kunnen van 15 tot 100 doekjes of groter zijn.

Haar interesse in architectuur heeft geleid tot tal van grote twee- en drieluiken met gebouwen in een verrassend perspectief!

Bomen hebben de laatste tijd vooral de aandacht. Op groot en klein formaat.

Naast het schilderen is fotograferen een grote passie. Els legt talloze beelden vast, als inspiratiebron, als herinnering, maar ook gewoon omdat ze schoonheid ziet in alles om zich heen. Zie haar fotowerk onder de noemer : “fotografie

Els werkt ook in opdracht.

Zie haar website: www.elsvanasten.com

 

Els is a painter with a background in graphics. She created figurative works in her own style, she now paints abstract on multiple canvases.  They consist  a number of small canvases which together convey a striking color palet and forms which the viewer may interpret as land or seascapes.These multiply canvases can be from 15 till 100 canvases or bigger.

In addition her interest in architecture has inspired her to create diptychs and triptychs with buildings with a surprising perspective.

Trees have the most of attention nowadays, in big and smaller format.

Photography is one of her passions. For inspiration, but also because she sees beauty in anything around her.

Els also does commission work.

Look at her website: www.elsvanasten.com

100 tinten Zee III – Nelisse.

“happy” – 50-luik – 50 x 13x18cm. – acryl op doek op paneel

bomen 1.

 

Jolanda van Atteveld

keramiek

Ik werk met glas, soms in combinatie met keramiek of alleen met keramiek, afhankelijk van wat mijn gevoel mij ingeeft.
Ik ben geboeid door menselijke gevoelens die ik in de ziel van het beeld tot uitdrukking probeer te brengen.

Jolanda van Atteveld
www.jolandavanatteveld.nl

Ruud Becker

onbekend

Nog geen info ingestuurd

Jacintha van Beveren

fotografie

Gonda de Bles

onbekend

Nog geen info ingestuurd

Ada de Boer

sieraden
Jaques Bron

Jaques Bron

onbekend

Nog niet ingezonden

Marjolein Burbank

textiel

Olga van Buul

onbekend

Nog niet ingezonden

Silvia Clavijo

olie en acryl verf

Nog geen info ingestuurd

Theo Damsteegt

fotografie

Theo Damsteegt (Den Haag) is prentmaker en creatief fotograaf. Hij is lid van ArteryKC, en van de Voorschotense Kunstkring, en geeft cursussen bij KunstPost (www.kunstpost.nl).

Zijn grafisch werk bestaat vooral uit linosnedes, o.a. in de schuifdruk-techniek. Hij drukt de prenten in eigen atelier. Voorbeelden en informatie over het werk zijn te vinden op: www.theodamsteegt.com

Zijn fotowerk is zowel analoog als digitaal, en in zwart-wit en kleur. Ooit begonnen in de doka, drukt hij de foto’s nu digitaal af, tot op A3+ formaat. Meer hierover op: www.theodamsteegt.seesle.com

Op beide sites ook een lijst van exposities.

 

Wiebe Dekker

onbekend

Maandagkunstenaar.

Mijn eerste grote werk maakte ik samen met een maatje bij de opening van het Plein 40-45 in Amsterdam. Een actionpainting voor Amnesty International. Kemphanen op een doek van 200 x 300 cm.

Toen wij klaar waren gingen we een rondje over de feestmarkt lopen. Bij terugkeer bleek het doek gestolen. ‘t Was zeker de moeite waard.

Gedurende mijn leven ben ik ongeveer 20 jaar werkzaam geweest als docent beeldende vorming. Opgeleid in Den Haag. Ik gaf les aan mensen van 6 tot en met 66 jaar.

Het meeste werk heb ik in opdracht gemaakt.

Nu ben ik vooral actief voor ART&JAZZ. Daarnaast maak en bewerk ik foto’s, schilder ik en maak objecten.

Irene van der Does de Bye

glas

Irene werkt sinds 1999 met glas. In 2002 heeft zij glasatelier Vetro Colorito opgericht.

Het atelier is jarenlang gevestigd geweest in het Statenkwartier in Den Haag. In februari 2014 is het atelier verhuisd naar een grote, lichte ruimte in de Van Heutszstraat in Bezuidenhout.

Het atelier richt zich hoofdzakelijk op drie technieken: glasfusing, glas-in-lood en glas-in-koperfolie, ook wel bekend als tiffany.

Eigen werk

In haar atelier vervaardigt Irene glasobjecten volgens de techniek van het fusen, het versmelten en vervormen van glas in de gesloten glasoven. Het werk wordt gekenmerkt door evenwicht en harmonie. Door het gebruik van heldere, transparante kleuren, veelal in combinatie met blank glas heeft het werk een opgewekt karakter. Ander werk heeft door de combinatie van rood, zwart en goud een rijke, warme uitstraling. Er zijn geen twee objecten hetzelfde. Het werk bestaat voornamelijk uit objecten voor binnen en buiten, schalen en sieraden. Het is te koop in diverse galeries en in het atelier.

Opdrachten

Irene werkt ook in opdracht.
Glasfusing is een techniek die zich bij uitstek leent voor bijzondere (relatie-) geschenken en monumenten. Lampen worden vaak vervaardigd met glas-in-koperfolie, de techniek van Tiffany. In het atelier worden ook opdrachten voor nieuwe glas-in-loodramen uitgevoerd.

Korte cursussen

Het is mogelijk om cursus te volgen in de volgende technieken: glas-in-lood, glas-in-koperfolie en glasfusing. Er wordt les gegeven in kleine groepen van maximaal zes personen. Er is plaats voor zowel beginners als gevorderden.
Een korte cursus duurt 6 weken ( na de zomer van 2017 verandert dit in 8 weken).

De lessen worden bij voldoende belangstelling gegeven op maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en op maandag- en dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Het is in beperkte mate mogelijk om van deze lestijden af te wijken.

Zomerprogramma

Tijdens de zomermaanden wordt een jaarlijks wisselend programma aangeboden van uiteenlopende workshops, zoals bijvoorbeeld glas-in-lood, glasfusing, casting. In het voorjaar wordt het nieuwe Zomerprogramma bekend gemaakt op de website.

Glasacademie  Colorito

Voor mensen die meer diepgang wensen biedt de glasacademie een driejarig programma voor aankomend professionele glaskunstenaars.
De belangrijkste pijlers zijn glas-in-lood en glasfusing. Daarnaast is er aandacht voor glasappliqué, brandschilderen en casting. Het is de combinatie van technieken die zoveel mogelijkheden biedt en die het werken met glas zo fascinerend maakt.

Het programma van de Glasacademie geeft hen die dromen van een eigen glasatelier de mogelijkheid die dromen waar te maken.

Er is aandacht voor techniek, creativiteit en ondernemersvaardigheden.

De lessen worden gegeven op vrijdagochtend en zaterdag.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de websites www.vetrocolorito.com en www.glasacademie.nl.

U kunt natuurlijk ook even bellen, 06 39 22 98 14, of mail naar irene@vetrocolorito.com.

Buiten de lesuren bent u van harte welkom in het atelier.

  

Helene Doornebal

olie en acryl verf

Eerste is ‘Een schreeuw’ acryl op postzak

Tweede ‘kannen’ pastelpotlood op papier

Derde ‘moederschap’ oost-indische inkt en satestokje

Behalve met olie-en acrylverf werk ik ook graag met pastel(potlood) en teken ik met Oost -Indische inkt , hierbij gebruik ik een satestokje.

Mijn manier van schilderen is heel direct en wanneer ik met verf werk gebruik ik het liefst ongebruikelijke dragers zoals keukenkastdeurtjes,wijnkisten,rolgordijnen of een postzak.

Lesgeven

Ik geef schilderlessen op twee locaties; Voorschoten en Leidschendam

Daarnaast geef ik workshops monoprint .

Op afspraak

G. Dubus

onbekend

Nog geen info ingestuurd

Marian Van Duyneveld

glas

Glaskunst

Glas is een materiaal dat ons blijft fascineren. Al 25 jaar onze hobby en gedurende vijf jaar met een eigen atelier, waar wij ook anderen de kunst van het glasbewerken bijbrengen.

Glas kan op vele manieren worden verwerkt, zowel de koude als de warme bewerking.

Koude bewerkingen worden gebruikt voor bijv. Tiffany en glas in lood. De warme bewerking wordt gebruikt wanneer het glas moet worden gesmolten en gevormd in de oven. We maken schalen vazen en unica objecten en sieraden. Vaak met zelfgebrande kralen. Ons werk is naar eigen ontwerp. Mocht u een bijzonder cadeau zoeken wij nemen graag uw opdracht aan.

Aad en Marian van Duyneveld

Puzzel schaal

Spaanse danseres

Tilly Egbers

beeldhouwen, keramiek

Nog niet ingezonden

Ella van Elck

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

Anna van Ellinkhuizen

driedimensionale vormgeving

Nadat ik een tijd lang nauwgezet paarden heb geschilderd, wil ik vrijer en meer vanuit mijn gevoel gaan werken, “zo maar” een paard doen of een bepaalde sfeer weergeven vanuit mijn herinnering.

Ik schilder met acryl op doek of op papier.

Zie ook foto’s van mijn schilderijen op Facebook https://www.facebook.com/anna.berrevoetsvanellinkhuizen

Hartelijke groet,

Anna

 

Patty van der Ende

keramiek, mozaïek

Patty van der Ende – End of Dull Art Mosaic
Van jongs af aan ben ik een creatieve allesdoener die zich sinds 2004 is gaan verdiepen in het maken van mozaïek, de diverse technieken en de materialen waarmee gewerkt kan worden.

Scherven maken me gelukkig 

Mozaïeken is grenzeloos verslavend en is zo veelzijdig, bijna alles valt te mozaïeken, elk project is anders en het verveelt me nooit. Er zijn zoveel denkbare ondergronden die je kunt verfraaien met glasscherven, kiezels, schelpen, of stukjes keramiek. Als er geen scherven zijn dan snij, knip of sla ik deze zelf om er vervolgens  schilderijen, decoratieve gebruiksvoorwerpen, spiegels, 3D objecten van te maken. Het liefst werk ik met glas Dit door de schoonheid, de vele kleuren en de toepasbaarheid van dit materiaal. Ik hou van muziek, sporten en heldere kleuren deze zijn een grote inspiratie voor mijn werkstukken.
Naast het maken van werkstukken, werk ik in opdracht,  help graag bij het uitwerken van  mozaïekideeën, en draag ik graag mijn passie over in workshops geschikt voor kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden.

Website: www.endofdullart.nl

Martin Groen

olie en acryl verf

Martin Groen is geboren op 21 maart 1959 in Den Haag. Van jongs af aan heeft hij getekend. Zijn vader tekende en schilderde regelmatig en zijn broer maakte etsen en pentekeningen. Ook raakte hij gefascineerd door zijn Scheveningse opa die, op de achterkant van sigarendoosjes zeilloggers tekende met gebolde zeilen in de storm op volle zee.

Al heel vroeg, op de basisschool, ontdekten zijn leerkrachten zijn talent. In de hoogste klassen maakte hij de bordtekeningen voor de leerkracht en hielp hij tijdens de tekenlessen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij later op de Pedagogische Academie tekenen als specialisatie koos. Later volgde hij schilderlessen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en nam hij les bij de Haagse kunstenares Grada Bouman, lid van Pulchri.

Sinds 1984 woont hij in ’s-Gravenzande en werkt hij in Naaldwijk. Na 19 jaar leerkracht op een basisschool, waar hij bekend stond om zijn kleurrijke bordtekeningen en grote decors voor de musicals, is hij nu vakgroephoofd van de Kunstvakken in het middelbaar onderwijs en geeft hij Culturele en Kunstzinnige Vorming aan pubers. Het blijft een geweldige uitdaging voor hem om telkens weer jongeren te boeien voor Kunst en Cultuur. Naast het lesgeven is hij blijven schilderen; hij noemt dit de ideale kruisbestuiving.

Aanvankelijk maakte hij etsen en aquarellen en later acryl- en olieverfschilderijen. Naast enkele portretten bleef het landschap hem altijd het meeste boeien.

Zijn werk is een oase van kleur. Bloeiende velden en waterreflecties worden door de ’s-Gravenzandse kunstenaar vanuit een niet alledaags standpunt geschilderd: een hoge horizon en soms ontbreekt zelfs de horizon, maar altijd in een sterk impressionistisch handschrift, waarin ritme en rust een volmaakte harmonie vormen. Zijn onderwerpen zijn klassiek, maar de thema’s dragen de vruchten van originele waarneming en originele visie.

Groen’s landschappen en zeegezichten zijn vooral open en vragen u mee te gaan en u op te laten nemen in zijn wereld waarin verf tot leven komt, waar verwondering tot bezinning leidt.De enorme variatie aan landschappen en reflecties in Zuid Frankrijk, Italië, maar ook in zijn geboorteplaats Den Haag en het Westland zijn voor de kunstenaar een onuitputtelijke bron van inspiratie.Martin wil de zonovergoten landschappen, waar licht en reflectie een belangrijke rol spelen, zodanig vastleggen op doek dat de warmte voelbaar wordt. Naast de kleurrijke acryl- en olieverfschilderijen heeft hij het aquarelleren nooit losgelaten, want deze techniek van weglaten en uitsparen leent zich goed voor het Westlandse, vaak vochtige landschap.

Martin’s werk is open en uitnodigend. De zon als bron van licht is elke keer weer terug te vinden in de kleuren die de doeken tot leven brengen.Buiten zijn vrije werk maakt Martin Groen ook werk in opdracht. Zijn werk is aangekocht door Kunstuitlenen, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

Martin is lid van Kunstenaarscollectief WIT uit het Westland en Art&Jazz uit Scheveningen.

Meer informatie op mijn website:  www.martingroen.eu

Anneloes Groot

olie en acryl verf, plein air

Anneloes Groot ,  zie ook websites oa  scheveningen 1813-2013

Vanaf 1979 al schilderend betrokken bij het Scheveningse, voor die tijd de sfeer vanuit de vissersfamilie meegekregen. De veranderingen in de tijd rond oa. de haven vastgelegd waaronder de nettenboeters, kuipers, rokerijen haringsnijdsters maar niet te vergeten de scheepshelling. Klederdracht en de taal Vele initiatieven volgden.

 Opleiding

1e graads onderwijs bevoegdheid tekenen en textiel docent, diploma 1979 KABK

1980-87 BKR Beeldend Kunstenaar1 jaar stedenbouw, 1 jaar micro-milieu

Vele studiedagen op innovatie beleidsvlak en architectuur. cultuurparticipatie, ed.

ZZPer Beeldende Kunsten 1980 tot heden, op locatie schilderen is mijn passie.

Werkzaamheden

1980-heden tekeningen voor verschillende archieven 

                    Bouwfases in de veranderende omgeving , oudbouw en nieuw ,

  1. voc schepen, scheepwerven. Tramtunnel Den Haag,

                   stations, bruggen  door het hele land,

                   Ontwikkeling Nieuwe Boulevard Scheveningen 2010- 2011

                   daarnaast portret opdrachten o.a. musici van vele orkesten.

                   ook de Turkse vrouwen in Scheveningen in de jaren 80.

Oa. Voor Gemeente archief Den Haag, Amsterdam, Schiedam, Delft,

       Haags Historisch museum, Schevenings museum en vele bedrijven.

    https://www.haagsekunstenaars.nl   Stroom kunstenaar  sinds 1980,

Nevenwerkzaamheden

Ideeen  uiten, Waarbij de cultuur historie als onwikkelingsfactor is toegepast.

de waarde van ons erfgoed in een perspectivisch daglicht is geplaatst.

Bv. Hoe een stad, een regio gegroeid is, waar de produkten gemaakt zijn en welke veranderingen  hebben plaatsgevonden. Die kennis  over veranderingen die voor de huidige en toekomstige bewoners behouden dient te worden. Oa de eerste Haagse milieumarkt opgezet in 2010.

Op Scheveningen http://www.scheveningentoenennu.nl/strandschilders/2000heden/groot1/index.html

Binnen de culturele  ontwikkelingen de kwaliteit van de eigen indentiteit een gezicht proberen te geven. Zo was ik in de jaren tachtig al betrokken bij het museum en hield ik mijn eerste tentoonstelling aan de haven in 1985, en 30 jaar betrokken bij vlaggetjesdag. Maakte ik een fiets en wandelboekje met de monumenten op Scheveningen later Bad-Dorp Haven binden door een route was oa. Een idee die voor velen inzicht geeft in de verschillende sferen van Scheveningen. Zo heb ik ook  die de geschiedenis. van de Boulevard in 2009 bij de gemeente ingediend.

Zelfstandig Kunstroutes uitgezet vanaf 2000, daarna medewerking  verleend aan

opzet Art and Jazz en KopS , Veel kunstenaars zijn de laatste 7 jaar actief op Scheveningen oa. KopS met veel plezier draag ik ook hier mijn steentje bij.

Sinds 2000 had ik tot 2013  een eigen tijdelijke  galerie Duindorp die zich met der jaren verplaatste,

Momenteel tot maart 2018 kunt u mij vinden in de Oude kerk van Scheveningen.

 U kunt een workshop volgen.

Schilderen op locatie, strand(bad), boulevard, haven  duin en dorp. Maar eerst even bellen of ik in de buurt ben 06-24585837.

Hans Gussekloo

onbekend

Nog niet ingezonden

Henk Hannemann

onbekend

Nog niet ingezonden

Ingrid La Haye

sieraden

De edelmetalen sieraden van Ingrid La Haye zijn ieder uniek en handgemaakt.

“Bij het vervaardigen van mijn sieraden maak ik gebruik van materialen als het puurste zilver, goud en koper, glas, parels en mineralen, en laat ik mij inspireren door de organische vormen uit de natuur. De golven van de zee, de structuur van boombast, de vloeiende lijnen van schelpen en zand, de kracht van naaldbomen en de zachtheid van de wind. Deze bijna voelbare energie vorm te geven in mijn sieraden geeft ultieme voldoening.”

Ingrid La Haye, beeldend kunstenaar, is Cum Laude afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Haar sieraden zijn via de website, in haar atelier en tijdens exposities te bezichtigen en te koop.

Ook creëer ik in opdracht een sieraad speciaal voor jou….!

“When a woman rises up in her glory,

her energy is magnetic and her sense of possibility contagious”!

Meer informatie staat op mijn website

Tiane Heins

beeldhouwen

Tiane over haar beelden:
De abstractie van de vorm staat altijd in relatie met de structuur van de steen.
Daarbij gaat alles om de mooie uiteindelijk vorm, waarheen de steen zelf de weg wijst.
De steen moet steen blijven en zij moet gelukkig zijn met zichzelf.

Kijk ook eens op

www.beleefmijnbeelden.nl

Gerard Heijmen

glas

Glazen plafond

Hofmeyer

onbekend

Nog niet ingezonden

Jon Houkes

fotografie

Jon Houkes

Storytelling Art Fotography

Magic is everywhere

Zee, strand, bos en duinen, de wisseling van de seizoenen, elke dag is er wel iets, dat roept om gefotografeerd te worden. Een beeld passend bij een thema om toe te voegen aan een serie. Het zien en vastleggen van het onverwachte, van datgene wat niet klopt met de realiteit. Het vervreemdende effect van een situatie, een bijzondere ontmoeting of een detail, waarbij vorm, kleur of contrast uitgangspunt is. Naast de pure fotografie, pas ik regelmatig verschillende technieken toe om foto’s te combineren tot collages, soms zelfs zodanig te veranderen, dat er een totaal nieuw beeld ontstaat.

website: https://jonhoukes.com

 

Pat Houkes

onbekend

Nog niet ingezonden

Corrie Huguenin

olie en acryl verf

Overal zijn beelden, kleuren, licht en emoties die je raken

Met het vastleggen van deze impressies begint

de uitdaging voor het nieuwe kunstwerk

Interesse voor Beeldende Kunst loopt als een rode draad door mijn leven.

Na mijn pensionering kwam er tijd voor een nieuwe uitdaging en is het schilderen weer op gepakt.

De vroegere opleiding aan de Academie te Rotterdam en cursussen bij kunstenaars kwamen daarbij goed van pas.

 

Mijn inspiratiebron is de actualiteit, de wereld om me heen.

Nu het wereldbeeld zo chaotisch is richt ik me vooral op de natuur en haar schoonheid.

Dat vertaald zich in  “Kleurrijke, verstilde landschappen om bij weg te dromen “.

Ik gebruik gemengde technieken, acryl en olieverf.

 

Lid van divers kunstverenigingen o.a. BBK, Art&jazz, Kuco, KGV.

Exposities zijn er jaarlijks bij : ICC en Eurojust(Den Haag), Keukenhof, Galeries en Gemeentehuizen .

Daar worden werken gekocht door liefhebbers.

Ook sta ik graag op grote kunstmarkten.

 

tel 0715615992

email c.huguenin@xs4all.nl

website www.corriehuguenin.nl

J. Ingwersen

onbekend

Nog niet ingezonden

Meggie Janssen

glas

Nog niet ingezonden

Gemma Jonker

onbekend

Nog niet ingezonden

Pieter Kaltner

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

Vincent de Kievit

beeldhouwen

k ben sinds 1993 actief als beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in beeldhouwwerk en portretten van mens en dier. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de Rijksoverheid.

 

Passie

Sinds 1993 ben ik bezig met het creëren van beelden en heb lessen gevolgd bij de Vrije Academie “De Vlietstreek” in Voorschoten.

Peter van Loon maakte mij bekend met grondstoffen als klei, gips en granitobeton. Van hem leerde ik de basisbeginselen zoals nadenken over een vorm en het maken van een mal om vervolgens een afgietsel te kunnen maken. Vervolgens ben ik gaan boetseren naar model bij Jaap Hartman. Het principe van het leren kijken en vervolgens omzetten naar vorm is zijn verdienste.

Na drie jaar modelboetseren ben ik overgestapt naar de beeldhouwer Paul van Laere. Hij heeft mij het portretboetseren bijgebracht. Van de bovenstaande beeldend kunstenaars heb ik de passie voor dit mooie vak meegekregen.

Veelzijdig

Het boetseren/beeldhouwen heb ik voor een vierjarige HBO-opleiding moeten staken. Na afronding van de studie in 2008 heb ik me verder verdiept in het beeldhouwen in steen. Ik maak realistische beelden maar kan me ook laten meevoeren in de abstracte vorm die de steen mij bied. Ik heb bij de Belgische kunstenares Bertha Saveniers enkele workshops gevolgd. Bertha begrijpt niet dat “iemand van boven de rivieren zo ene passie voor het steenhouwen kan hebben”.

In 2004 organiseerde ik met collega Reinier Horjus, de kunsttentoonstelling “Voor beeldige ambtenaren” in het Haagse Stadhuis. Op basis van de kwaliteit van tentoongestelde portretten werd ik geselecteerd voor deelname aan de Masterclass met Kees Verkade in het kader van 700 jaar Zandvoort. Hier werd de dorpsomroeper Klaas Koper vervaardigd.

“Oogkleppen op en gewoon doen!”, dat is het letterlijke advies dat ik van Kees Verkade kreeg.

In 2009 mocht ik wederom deelnemen aan een Masterclass met Kees Verkade. Dit keer was de Masterclass een cadeau van Kees Verkade aan de Gemeente Den Haag in het kader van “Kees Verkade, 50 jaar mens in beeld”. Tijdens deze Masterclass werd het portret van Paul van Vliet geboetseerd en is nu te bewonderen in het hoofdkantoor van Unicef in Den Haag.

Ik probeer in mijn beeldhouwwerk rust en eenvoud tot uiting te laten komen. Bij portretten stel ik mij tot doel een treffende gelijkenis te boetseren waarbij ik wel mijn eigen “handtekening” achterlaat.

Website: www.vincentdekievit.com

Nicola Kipper

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

Enny Kleikamp-van Leeuwen

alles wat 2D is

Facebookpagina “ Enny Art” YouTubekanaal “ Jan van Nassau”

Nora van Klingeren

onbekend

Nog niet ingezonden

Gerda Klop-Bosman

onbekend
Gerda klop Bosman
Geboren te Zaandam in 1948
Sinds 1971 wonend in Den haag
Opleiding ; coupeuse 
Dus heb ik veel met vormgeving te maken gehad,
En altijd veel interesse gehad in tekenen, in de jaren 80
heb ik 9 jaar les gehad op het Koorenhuis in den haag, met aquarelverf, later ben ik gaan werken met acrylverf, 
pastelkrijt  en nu met olieverf.
Ik heb nu zeer uiteenlopende werken, abstract en figuratief
en door elkaar
Ik heb geen website

Martine Knoppert

glas

Martine Knoppert is kunstenaar met het voorkeursmateriaal glas. Daarnaast is zij docent en schrijft zij vanuit de praktijk over glastechnieken.

Haar cursussen geeft zij niet op haar atelier aan huis in Den Haag maar op twee cursuscentra. De ene locatie is Zuid 57 in Den Haag aan de Zuidlarenstraat 57 waar ook theater Dakota huist.

De andere locatie is CKC & Partners, op het adres Leidsche wallen 80 in Zoetermeer.

Voor meer afbeeldingen van haar veelzijdige werk en voor informatie over cursussen en haar naslagwerk ‘Glasbewerken’ kunt u kijken op de website: www.martineknoppert.nl

Margreeth Kortekaas

olie en acryl verf

Margreeth Kortekaas

 www.margreethkortekaas.com

Dierportretten in opdracht – is wat Margreeth Kortekaas voornamelijk schildert. Haar werk is altijd terug te voeren op de natuur, ook in de eerdere series van bladeren, bloemen, landschappen en water.

Margreeth is opgeleid aan de KABK en werkte als docent schilderen op de HKU.

Animalportraits in commission – is what Margreeth Kortekaas paints most . Her work is always a reflection on nature, also in the former series of leafs, flowers, landscapes and water.

Margreeth had her education at the KABK and worked as professor in painting at the HKU.

 

Helena van der Krans

driedimensionale vormgeving

Als beeldend kunstenaar en groot liefhebber van de natuur, ben ik deze zomer begonnen met een Love Nature projekt.

Het regelmatig verblijven in de natuur, wat ik met veel intensiteit en liefde beleef,voert mij naar uitingen als: werk maken van natuurlijke materialen, het maken van foto’s en van poëzie.

Inmiddels ben ik ook een facebookpagina gestart: Nature’s voice waarop deze uitingen te zien zijn, en voor poëzie heb ik een wordpresspagina geopend: preciousdiamondsite.wordpress.com

Corien Lievens

mozaïek

Mijn naam is Corien maar ik ben meer bekend als uniekmozaiek.nl.
zowel op facebook en mijn website zijn verschillende kunstwerken te zien.
Ik maak al jaren mozaïeken waarvan de laatste jaren vooral vrouwen torso’s .
Zowel met glasmozaïek als keramiek tegels en in mijn laatste werkstuk maak ik ook gebruik van kralen enz.
In mijn atelier aan huis geef ik ook kleinschalige workshops.

Gryts Lootsma

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

J. Louz

onbekend

Nog niet ingezonden

Yvonne Meulman

olie en acryl verf, poezen

Het schilderen van poezen komt voort uit mijn liefde voor deze dieren met hun vaak prachtige ogen,  een alles of nietszeggende blik, dat vind ik boeiend en het is steeds weer een uitdaging die blik op het doek te krijgen.

Poezen schilderen vind ik wonderlijk, spannend en ook verslavend. Vaak schilder ik ze op plaatsen waar je normaal geen kat zal zien zoals op het strand of in de duinen, ook wel met een hoed of ander  hoofddeksel.

Als u ernaar kijkt, hoop ik dat u zich ervoor open kunt stellen, u hoeft niet te oordelen, alleen maar te kijken en te genieten.

Yvonne Meulman

www.yvonnemeulman.nl

pastoorke poezenbeesten

pastoorke poezenbeesten

 

boos poezenbeesten

boos poezenbeesten

diesel poezenbeesten

diesel poezenbeesten

Elsbeth Morra

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

Mirjam Oba

onbekend

Nog niet ingezonden

Noha Obeid

beeldhouwen

Noha Obeid

Noha vindt haar inspiratie in het beleven van de tegenstellingen als mooi en lelijk, transparant en massief, kwaad en goed, heden en verleden en abstract en figuratief.

Zij werkt met natuurlijke materialen, zoals allerlei soorten steen, halfedelsteen, brons en hout. Het boeit haar bijzonder om het veranderen van de materie te realiseren en te beleven. In haar eigen atelier zijn haar beelden te bezichtigen.

Voor verdere informatie zie www.nohaobeid.nl

 

Jeanette Olyhoek

beeldhouwen, olie en acryl verf

Jeanette Olyhoek creëert zowel abstracte structuur schilderijen als landschappen tot stand gekomen in de vrije natuur en portretten in olieverf. Daarnaast is zij beeldhouwer in steen en maakt zij portretten in klei. De beelden van Jeanette komen tot stand volgens de methode ” taille directe “. Bij deze methode wordt de steen gevolgd en resulteert in abstracte of semi- abstracte werken. Een andere methode die Jeanette toepast is direct uit de steen gehouwen portretten en klei portretten, die na het bakken eventueel in brons kunnen worden gegoten. Jeanette Olyhoek laat zich inspireren door alles om haar heen.
Geïnspireerd door haar omgeving geeft zij de indrukken en impressies weer in haar beelden en plein air geschilderde landschappen.

Ga voor meer info naar haar website www.sebasart.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Agada Oosterbaan

beeldhouwen

Agada is een auto didactische kunstenaar die zich laat inspireren door de natuur en organische vormen. Kunstzinnig werken is voor haar een reis naar spiritualiteit en harmonie. Zij bewerkt alles met haar handen en daar komt geen machine aan te pas. In haar werk komt verborgen wijsheid tot uitdrukking en zien we de elementen aarde, water, licht en vuur.

Agada is a self-taught artist who’s inspired by nature and organic forms. Artfully working is a trip to spirituality and harmony for her. Her work she only make by hand and there is no use of a machines. In her work hidden wisdom is reflected and we see the elements of earth, water, light and fire.

Agada Oosterbaan
agadaoosterbaan@gmail.com

Catherine Pineau

onbekend

Nog niet ingezonden

Elly Poldervaart

stylist, textiele werkvormen

Nog niet ingezonden

Tatty Maria Pronk

olie en acryl verf

 

Flora Renteria

onbekend

Nog niet ingezonden

Monique Robben

olie en acryl verf

Ik ben afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in textiele werkvormen en mode.

Na het behalen van mijn diploma ben ik overgestapt op schilderen, altijd al een geliefd vak in mijn studie.

Doordat ik ben opgegroeid aan de kust werd mijn liefde voor de zee mijn inspiratiebron voor mijn schilderijen.

Schilderde ik in het begin nog plein-air de feitelijke weergave, met de tijd veranderde dit in een steeds meer impressionistische/ semi-abstracte stijl.

Ik wil graag de sfeer weergeven die een landschap bij mij oproept.

De zee, strand en luchten zijn mijn geliefde onderwerpen, soms met penseel, soms met paletmes.

Met vriendelijke groet, Monique Robben

 

Ineke Roos

keramiek

Anja de Roos

textiel

Helende kunst  

Textiel, 3d objecten en schilderijen

www.anjaderooskunst.nl

aderoos.blogspot.com/
anjaderooskunst.nl

Tosca Rossewij

keramiek

Nog niet ingestuurd

Evert van Rijssel,

onbekend

Nog niet ingezonden

Sandra Simonis

onbekend

Nog niet ingezonden

Will Snijders-Twilt

sieraden

Will Snijders-Twilt

Al vele jaren werkt Will Snijders-Twilt graag met meerdere materialen en technieken,

zoals bijvoorbeeld de eeuwenoude techniek haken.

Zij maakt objecten geïnspireerd op de natuur, maar ook haar verzameling tasjes

heeft haar kunnen inspireren.  De Reticule serie.

Haar unieke sieraden zijn gemaakt van fragiel haakwerk/ edelsmeed werk

met daarin bijvoorbeeld: zoetwaterparels of edelstenen verwerkt.

Will werkt en woont in Den Haag en zij is autodidact.

www.atelierwillt.nl

http://willsnijders-twilt.kunstinzicht.nl/

atelierwillt3@gmail.com

Henneke van der Spek

driedimensionale vormgeving, textiele werkvormen

Nog niet ingezonden

Lisett van Steeden

onbekend

Nog niet ingezonden

Katina Taale-Helligrath

beeldhouwen, olie en acryl verf

Mijn beelden en schilderijen vertegenwoordigen de affectie

die ik voor beide kunst-arten heb.

Om een indruk te krijgen van de kunst die ik maak, verwijs ik

naar de website: www.katina-taale.nl

Myra Taubman

mozaïek, glas

Willy Thomassen

acryl verf/gemengde techniek

Ik werk met acrylverf en gemengde technieken. De maat van de eerste twee werken (acrylverf)  is 30 x 40 en die van het derde werk (collage en acrylverf) 46 x 62. De titels: ‘oneindigheid”, “Venice” en “emerging energies”.

 

Marleen Toebosch

muziek

Nog niet ingezonden

Alberto Valentini

olie en acryl verf

Alberto Valentini werd in 1955 geboren in Sora (Fr), Italie, maar bracht zijn jeugd door in Toronto, Canada.
Na vijf jaar kunstonderwijs besloot hij in 1984 naar zijn geboorteland terug te keren, waar zijn ontdekkingsreis als kunstenaar pas echt goed begon. Hij volgde tot 1987 lessen aan de academie van Verona en reside/woonde vervolgens in diverse landen, waaronder Italië, de VS, Canada, Mexico, en Spanje, om zich in 1997 in Den Haag te vestigen.

Zijn reiservaringen dienen hem als permanente, rijke bron van inspiratie. Alberto is gefascineerd door de mystiek van het scheppingsproces. Om zijn creativiteit vrij te kunnen laten stromen stelt hij zich zo open mogelijk op, waarbij hij de techniek als middel tot zijn doel ziet.

Zijn creaties zijn positief, sterk en direct.

http://ilpittore.blogspot.nl/

Monica Verweij

lijsten

Truce Visse-Schmitz

onbekend

Nog niet ingezonden

Vivaldi Music Lessons

muziek

Vivaldi Music Lessons

Privé muzieklessen en zanglessen voor alle leeftijden!
Klassiek – Jazz – Pop – Latin – Barok – Blues – Musical – Songwriter en meer

Heb je jaren niet gespeeld of gezongen en wil je de draad weer oppakken? Of wordt het de allereerste keer dat je een instrument gaat spelen of dat je buiten de badkamer gaat zingen?

Alle docenten zijn kundig, ervaren en enthousiast en we delen onze passie voor muziek graag met jou!
De lessen bieden inspiratie, effectieve instructies, plezier en ontspanning!
We organiseren regelmatig de mogelijkheid tot optreden en samen musiceren.

De lessen worden in de lesruimte van je docent gegeven of in overleg bij jou aan huis.
Privéles voor persoonlijke aandacht, optimaal resultaat en in een gezellige sfeer!
Strippenkaart van 10 lessen voor maximale flexibiliteit. Eerlijke prijs.

Accordeon, Gitaar, Basgitaar, Ukulele, Viool, Altviool, Cello, Contrabas, Didgeridoo, Dwarsfluit,
Klarinet, Hobo, Trompet, Trombone, Saxofoon, Theorie, Drummen, Slagwerk, Vibrafoon, Piano,
Klavecimbel , Zingen & meer!

MUSIC IS OUR PASSION, LET’S SHARE IT!

Bezoek onze website: www.vivaldimusiclessons.nl

Marianne van Vuren

tekenen, schilderen

MadebyMar, Mar van Vuren, tekeningen en schilderijen

De mens, de emotie, zieleroerselen en ieder zijn eigen gecreëerde ‘waarheid’ , dit alles boeit mij enorm en probeer ik te vertalen in kunst. Mijn werken zijn vaak dromerig, vertellen misschien wel een verhaal. Welk verhaal? Nee…dat vertel ik niet. Ik gebruik mijn fantasie om jou een beeld te geven. Aan jou de uitnodiging te kijken naar dat beeld: wat zie je nu eigenlijk? Waar denk je dan aan? wat doet het met je? Misschien creëer jij zo jouw eigen verhaal, jouw eigen ‘waarheid’ om het beeld wat jij ziet. Zo ontstaat een unieke coproductie: het beeld is MadebyMar, het verhaal eromheen MadebyU.

Van kinds af aan heb ik getekend en later ben ik ook gaan schilderen. Ik gebruik verschillende technieken, grotendeels zelf aangeleerd, maar ook jarenlang lessen gevolgd. Meestal werkt ik met acrylverf, fineliners, kleurpotloden, pastel, soms collage

Meer werk is te zien op mijn website madebymar.art, facebook.com/madebymar1, instagram.com/madebymar_art

Yvonne Wacht

olie en acryl verf

Yvonne heeft jarenlang schilderlessen gevolgd bij diverse kunstacademies, waaronder de KABK te Den Haag.

Zij schildert meestal op groot formaat en het is voor haar steeds weer een avontuur. Spelen met licht, donker, ruimte, kleur en vorm is een spannende en een steeds weer terugkerende zoektocht naar nieuwe vormen en uitdrukkingsmogelijkheden.

Haar specifieke interesses zijn; alles met betrekking tot zee en kust; een serie op groot formaat doek van bloemen in de sfeer van Georgia O’Keeffe; bomen (een serie van Berkenbomen is in de maak) en architectuur.   

Via een abstracte wijze van weergeven zoekt zij naar uitdrukkingsmogelijkheden met gebruikmaking van steeds weer verschillende technieken.

Wat zij vooral haar schilderijen wil meegeven is dynamiek; dynamisch in kleur en de wijze van aanbrengen van verf op het doek. 

Mijn achtergrond als fotografe helpt mij in het ontwerpen van mijn schilderijen. 

Ben je geïnteresseerd neem dan een kijkje op mijn website; www.yvonnewacht.com 

Jan Westerhof

driedimensionale vormgeving

Nog niet ingezonden

Joke van der Wiel

driedimensionale vormgeving

Nog niet ingezonden

Mary-Anne Wiertz-Meulman

onbekend

Nog niet ingezonden

Leo Winkel

onbekend

Nog niet ingezonden

Yun Xie

beeldhouwen, olie en acryl verf

Yun Xie werkt met keramiek en acryl of olieverf op canvas.

De passie voor het maken van beelden en schilderijen komt voort uit herinneringen die meegenomen zijn uit China, haar vaderland. Daar waar keramiek al een heel lange geschiedenis kent. Door het schilderen en vooral het werken met klei voelt zij zich vrij en verbonden met de Chinese cultuur. Hetgeen zich uit in beelden en schilderijen die altijd een specifiek Chinees karakter kennen.

Haar beelden zijn altijd gericht op mensen in hun dagelijkse omgeving. Zij houdt van het gevoel dat mensen uitstralen en laten zien. Mensen geven haar de mogelijkheid om houdingen, posities en gevoelens in beelden te vertalen. Dat geldt ook voor haar schilderijen.

Vera Zegerman

keramiek, olie en acrylverf

Contact is het sleutelwoord in het beeldend werk van Vera Zegerman. Contact tussen contrasten, tussen mensen, tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren.

Zij schildert, maakt installaties, doet kunstprojecten en maakt keramiek objecten.

Zij werkt graag met klei en maakt daarmee unieke handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Men krijgt dan contact met het gladde glazuur en de ruwere huid van de met oxides bewerkte gedeelten en voelt de tegenstellingen tussen hard en zacht door de toepassing van bijvoorbeeld kunstbont of rijstpapier.

www.zegerman.nl

David Zijlstra

onbekend

Nog niet ingezonden