Site Overlay

Aangesloten kunstenaars

Aangesloten kunstenaars hebben voordelen:

Altijd -als eerste- op de hoogte van de nieuwste informatie.
Betalen een lagere prijs bij de evenementen.
Hebben voorrang bij inschrijvingen bij onze evenementen.
Krijgen een vermelding (eigen pagina) met een link naar de eigen website en drie foto’s van kunstwerken van eigen hand.

Genoeg voordelen voor een bijdrage van maar € 32,50 per kalenderjaar

Interesse? Inschrijven kan op deze pagina

Els van Asten

olie en acryl verf

Els is een schilder met een grafische achtergrond. Meestal werkt zij figuratief, in haar eigen stijl.  Zij heeft zich de laatste tijd toegelegd op het schilderen van  meerluiken. Deze meerluiken bestaan uit een geheel van kleine doekjes, die samen een overweldigend kleurenpalet vormen, dat de kijker meeneemt in o.a. landschappen en zeegezichten. Deze meerluiken kunnen van 15 tot 100 doekjes of groter zijn.

Haar interesse in architectuur heeft geleid tot tal van grote twee- en drieluiken met gebouwen in een verrassend perspectief!

Bomen hebben de laatste tijd vooral de aandacht. Op groot en klein formaat.

Naast het schilderen is fotograferen een grote passie. Els legt talloze beelden vast, als inspiratiebron, als herinnering, maar ook gewoon omdat ze schoonheid ziet in alles om zich heen. Zie haar fotowerk onder de noemer : “fotografie

Els werkt ook in opdracht.

Zie haar website: www.elsvanasten.com

 

Els is a painter with a background in graphics. She created figurative works in her own style, she now paints abstract on multiple canvases.  They consist  a number of small canvases which together convey a striking color palet and forms which the viewer may interpret as land or seascapes.These multiply canvases can be from 15 till 100 canvases or bigger.

In addition her interest in architecture has inspired her to create diptychs and triptychs with buildings with a surprising perspective.

Trees have the most of attention nowadays, in big and smaller format.

Photography is one of her passions. For inspiration, but also because she sees beauty in anything around her.

Els also does commission work.

Look at her website: www.elsvanasten.com

Zomerveld
Dibbus op Scheveningen
Een golf….een fractie…
Marjon van Boeckel

Marjon van Boeckel

schilderen, olieverf

Marjon van Boeckel
www.tekunstentekoop.nl
info@tekunstentekoop.nl

Beeldend kunstenaar sinds 1980. Aanvankelijk begonnen als keramiste (tot 2006). Tegenwoordig leg ik mij toe op de schilderkunst.
Ik schilder met olieverf en heel realistisch. De werkelijkheid zoals die zich voordoet wil ik vangen, verzachten en monumentaliseren. Ik maak voor mijn schilderijen gebruik van eigen foto’s. Dit zijn geen bijzondere foto’s maar alledaagse kiekjes.

Het beeld moet helder en direct zijn, maar ook zacht. Zacht in de overgangen. Lijnen probeer ik te laten ontstaan. Het onderwerp moet een sterke aanwezigheid hebben op het doek. Om dat te bereiken, schilder ik laag over laag.

Het gaat mij om de alledaagse werkelijkheid, helder monumentaal en verzacht weergegeven.
Dit geldt voor al mijn onderwerpen. Ik werk in series; mensen op de rug, planten en  portretten van mensen ouder dan 90.

Debbie Boender

keramiek, glas

Glas

Sinds 2010 werk ik met glas. Ik vind het fantastisch om mij verder te kunnen bekwamen in de diverse glaskunsttechnieken.

In 2013 was ik een van de 5 beginnende glaskunstenaars die een stipendium toegewezen hebben gekregen, stipendium 10-10-’10.

Momenteel ligt mijn focus op lampworking. Het blazen van glas heeft mijn speciale aandacht. Door verschillende kleuren glas met elkaar te versmelten en daarna uit te blazen ontstaan prachtige abstracte tekeningen.

Door het volgen van workshops en masterklassen van bekende glaskunstenaars probeer ik mijn techniek te verbeteren en tot nieuwe ideeen en toepassingen te komen.

Ik ben vooral geïnteresseerd in het maken van objecten.

Keramiek

Wanneer ik met klei werk, laat ik mijn handen het werk doen. Meestal heb ik geen plan en ontstaat het werk als vanzelf.

Tijdens een workshop en ontdekte ik de Japanse raku stooktechniek. Door de grote temperatuurwisselingen tijdens het stookproces ontstaat er craquelé in het glazuur wat het werk vaak heel karakteristiek maakt.

Mixed Media

Door allerlei technieken en materialen door elkaar te gebruiken ontstaan vaak verrassende objecten.

Mixed Media is voor mij passen en meten. En vooral een hoop dingen om je heen verzamelen. Ik heb een klein atelier waar ik zal die dingen naartoe sleep. Ik kan alles gebruiken, van oude, roestige sloten en koperen scharnieren tot plastic dingetjes, oude sleutels en stukken hout. Soms heb ik geen idee wat ik ermee wil doen. Het gebeurt regelmatig dat ik pas na jaren met iets aan de slag ga.

Algemeen

Debbie Boender

dmbhko@planet.nl

www.debbieboender.nl

06 2414 2900

Marjolein Burbank

textiel

Lees in dit interview over de manier van werken van Marjolein en haar ontwikkeling in de kunst.

Marjolein Burbank

marjoleinburbank@yahoo.com

http://marjoleinburbank.weebly.com/

Olga van Buul

onbekend

Nog niet ingezonden

Ellen Bijl

tekenen, schilderen

Het liefst werk ik figuratief en laat mij inspireren door wat ik in mijn omgeving met eigen ogen zie. Elke keer wanneer ik teken/schilder probeer ik mij goed in het onderwerp te verdiepen en dat met gevoel door eigen waarneming uit te beelden.

De onderwerpen lopen uiteen; soms zijn het mensen, maar het kunnen ook stillevens zijn, bloemen etc. etc. Het hangt er vanaf waar ik ben en waardoor ik geboeid raak.

De materialen die ik gebruik zijn voornamelijk potlood, houtskool, pastelpotlood, pastelkrijt, inkt en waterverf.

 

 

 

Den Cheng-Jongejan

Den Cheng-Jongejan

Volgt

Silvia Clavijo

olie en acryl verf

In mijn beeldend werk staat de mens centraal. Het unieke van elke levensfase met bijbehorende gevoelens en emoties fascineert mij. Dat probeer ik vast te leggen. Landschap en natuurlijke elementen gebruik ik als achtergrond om de expressie van het moment in te bedden in een al omvattende kosmische beweging.

De technieken die ik gebruik zijn bedoeld om de schijnbare paradox van stilstand en beweging te laten contrasteren. Ik maak vooral gebruik van technieken als lithografie, acrylverf, pastelkrijt, aquarel en olieverf.

Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in 1986. Daarna heb ik een post Hbo-opleiding als Creatief Therapeut afgerond in 2006. De afgelopen 25 jaar heb ik les gegeven en workshops (kunstzinnige vorming) verzorgd voor kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Meer info:  www.artateliercascada.com 

Theo Damsteegt

grafiek

Theo Damsteegt (Voorburg) maakt grafiekwerk, vooral abstracte en figuratieve linosnedes die hij in eigen atelier afdrukt. Vaak gebruikt hij de schuifdruk-techniek, waarbij een linoleum-blok herhaaldelijk wordt afgedrukt op hetelfde vel papier en bij elke drukgang verschoven wordt en eventueel wordt ingeïnkt met een andere kleur. Deze techniek geeft een indruk van diepte, maar kan ook beweging suggereren. Meer hierover op zijn website.

Veel van zijn figuratieve linosnedes zijn geïnspireerd door de mythologie en filosofie van verschillende oude culturen waarin het onstaan van de aarde en de relatie tussen mens en kosmos centraal staan. In sommige prenten wordt deze achtergrond gebruikt om de dreigende ondergang van de aarde door de klimaatcrisis uit te beelden.

Voorbeelden van en informatie over zijn werk zijn te vinden op www.theodamsteegt.com.

Theo Damsteegt is ook lid van ArteryKC (Den Haag), de Voorschotense Kunstkring, en Galerie Arti-Shock (Rijswijk).

 

 

 

Wiebe Dekker

foto, verf, keramiek, collage etc.

Maandagkunstenaar.

Mijn eerste grote werk maakte ik samen met een maatje bij de opening van het Plein 40-45 in Amsterdam. Een actionpainting voor Amnesty International. Kemphanen op een doek van 200 x 300 cm.

Toen wij klaar waren gingen we een rondje over de feestmarkt lopen. Bij terugkeer bleek het doek gestolen. ‘t Was zeker de moeite waard.

Gedurende mijn leven ben ik ongeveer 20 jaar werkzaam geweest als docent beeldende vorming. Opgeleid in Den Haag. Ik gaf les aan mensen van 6 tot en met 66 jaar.

Het meeste werk heb ik in opdracht gemaakt.

Nu ben ik vooral actief voor ART&JAZZ. Daarnaast maak en bewerk ik foto’s, schilder ik en maak objecten.

 

boten

vis

  Gregory Dubus

  schilderen

  Tilly Egberts

  beeldhouwen, keramiek

  Nog niet ingezonden

  Patty van der Ende

  keramiek, mozaïek

  Patty van der Ende – End of Dull Art Mosaic
  Van jongs af aan ben ik een creatieve allesdoener die zich sinds 2004 is gaan verdiepen in het maken van mozaïek, de diverse technieken en de materialen waarmee gewerkt kan worden.

  Scherven maken me gelukkig 

  Mozaïeken is grenzeloos verslavend en is zo veelzijdig, bijna alles valt te mozaïeken, elk project is anders en het verveelt me nooit. Er zijn zoveel denkbare ondergronden die je kunt verfraaien met glasscherven, kiezels, schelpen, of stukjes keramiek. Als er geen scherven zijn dan snij, knip of sla ik deze zelf om er vervolgens  schilderijen, decoratieve gebruiksvoorwerpen, spiegels, 3D objecten van te maken. Het liefst werk ik met glas Dit door de schoonheid, de vele kleuren en de toepasbaarheid van dit materiaal. Ik hou van muziek, sporten en heldere kleuren deze zijn een grote inspiratie voor mijn werkstukken.
  Naast het maken van werkstukken, werk ik in opdracht,  help graag bij het uitwerken van  mozaïekideeën, en draag ik graag mijn passie over in workshops geschikt voor kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden.

  Website: www.endofdullart.nl

   

  Colour explosion

  Jolanda van Hattum

  Jolanda van Hattum

  teken, schilderen, sculpturen van steen
  Over mij:
   
  Jolanda van Hattum ( 1961) woont in Apeldoorn, Nederland
  Ze is beeldend kunstenaar/ docent.
  Na haar studie aan De Kopse Hof te Nijmegen opende ze in 2000 haar Atelier Ludiek, Apeldoorn.
  In 2018 haar tweede atelier ,\ Beeldhouw Atelier Ludiek, Klarenbeek.
  Ze geeft teken/schilder/ beeldhouw lessen,masterclasses en workshops.
   
  Van Hattum zelf is permanent op zoek naar ruimte en creativiteit.Haar werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan technieken, krachtig kleurgebruik en dynamische composities.
  Haar schilderijen houdt het midden tussen abstracte en landschappelijke composities. Er ontstaan eigen werelden, innerlijke landschappen die je uitnodigt tot reizen.
  Haar sculpturen zijn abstract, figuratief, dynamisch en stoer.
  Over haar drijfveren zegt ze :
   
  “Ik schilder en beeldhouw over het leven, vooruitgang, loslaten en positiviteit.
  De interpretatie laat ik graag over aan de kijker….de toeschouwer.”
   
                jjvanhattum@gmail.com
                0623912898
   
  Black Lily Kalamata 25 breed 60 hoog
  Open Oloide Pierre Le lens 50 breed 40 hoog
  Flower Bud. Travertijn 25 breed 45 hoog
  Colorful Nature Olieverf 140 -130 linnen
  Goning To Acryl mixed media 70 – 80 linnen
  Nature Oil 150 -70 linnen
   

  Noëlle van der Hagen

  textile arts

   

  Miles Davis: “Don’t play what’s there, play what’s not there”

  Licht, kleur en glans kenmerken het werk van Noëlle. Zij vindt haar inspiratie in jazzmuziek en brengt de dynamiek van jazz in beeld: de lichten van het podium, de klankkleuren van de muziek en de glans van de instrumenten. Zij schildert met stof en werkt met glanzend, transparant organza, stoffen met heldere kleuren en glimmend garen. Soms 2D, dan weer lichtobjecten in 3D. Uiteindelijk resulteert dit in lichtheid, openheid, kleur en transparantie. Kracht, beweging, ritme en vrijheid. Een dialoog tussen kleur en vorm, abstract en realistisch. Haar werk roept nieuwsgierigheid op, maar is ook leuk en verrassend.Waar zij blij van wordt, is scheppend bezig zijn met hoofd, hart en handen, het liefst met een jazzy muziekje op de achtergrond.

  Tijdens haar loopbaan in het bedrijfsleven als communicatie trainer en coach is zij gestart met textielkunstopleidingen. Deze heeft zij in het voorjaar van 2019 met een Master Textile Art afgerond. Sinds begin 2019 werkt zij voltijds als beeldend kunstenaar.

  Meer informatie op mijn website: www.noellevanderhagen.nl
  Contact: info@noellevanderhagen.nl

   

   

   

   

   

   

   

   

  Flory Hofland

  schilderen acryl en pastel, beeldhouwen

  Schilderen en tekenen zijn vanaf mijn kindertijd een grote passie. Na mijn opleiding heb ik lang lesgegeven aan kinderen en volwassenen. Later maakte ik in opdracht veel portretten, tot ik vrij wilde werken, zonder beperkingen naar mijn eigen idee en de emotie van het moment. Van figuratief naar abstract, met altijd iets herkenbaars.
  Naast mijn beeldend werk ben ik o.a. actief in het bestuur van KopS (Kunst op Scheveningen).

   

  Thea Heikens

  Thea Heikens

  Volgt

  Ingrid La Haye

  sieraad ontwerp
  Om je persoonlijke stijl te benadrukken zijn originele en unieke sieraden een onmisbaar onderdeel van je outfit! 
  Mijn passie voor vorm en de liefde voor de materialen waar ik mee werk komt tot uitdrukking in de bijzondere ontwerpen. 
  Aparte handgemaakte sieraden van het puurste zilver, brons, goud en koper, glas, parels en edelstenen. 
  De vloeiende vormen in de natuur zijn een bron van inspiratie voor de aparte ringen, organische zilveren en goudkleurige hangers, 
  opvallende oorbellen en sierlijke kettingen. Grote collectie aparte goudkleurige en zilveren broches, handgemaakte statement colliers en spangen. 
   
  Moderne elegante sieraden, subtiel en fijn of opvallend en speels. 
   
  Ingrid La Haye is in 1985 Cum Laude afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten. 
   
  When a woman rises up in her glory, her energy is magnetic and her sense of possibility contagious! 

  zaterdag en op afspraak
   
  06-28614390
  Ecorce – Zilveren ring met Parel
  Sieraden set
  Zilveren opengewerkte ring met Robijn
  Ciernes – Zilveren oorbellen met parel
  Hermien Hendriks-Assen

  Hermien Hendriks-Assen

  textiel, fotobewerking

  Verstilling, verfijning, transparantie zijn kernthema’s in mijn werk. Het zijn abstracte thema’s die ik al experimenterend en onderzoekend zichtbaar probeer te maken. Ik zoek daarbij naar eenvoud.

  Ik werk graag met uiteenlopende materialen en technieken met sterke voorkeur voor textiel en het bewerken van foto’s.

  Antoinette van Hoek

  Antoinette van Hoek

  installatiekunst, ijzerdraad sculpturen, gedichten schrijven

  Ik ben geboren in Scheveningen. Via omzwervingen (Amsterdam, Delft) Inmiddels al weer 17 jaar wonende in Den Haag, vlak bij mijn geliefde strand.

  Disciplines:

  • Installatiekunst
  • Tekeningen, pen en potlood
  • Ijzerdraad sculpturen en – portretten (oa in opdracht)
  • Gedichten schrijven en voordragen (en weergegeven in en zelfgemaakte dichtbundels)

  Natuur is mijn uitgangspunt, tekeningen van bomen, sculpturen staande op drijfhout, verzamelaal van strand-drijfhout en schelpen.
  Installaties gaan op in de omringende natuur, verdwijnen er bijna in of geven een verrassende wending aan de omgeving.

  https://www.kunstinzicht.nl/antoinette-van-hoek

  Marije Hendrikx

  Marije Hendrikx

  Oprichter en erelid

  Jon Houkes

  fotografie

  Jon Houkes

  Storytelling Art Fotography

  Magic is everywhere

  Zee, strand, bos en duinen, de wisseling van de seizoenen, elke dag is er wel iets, dat roept om gefotografeerd te worden. Een beeld passend bij een thema om toe te voegen aan een serie. Het zien en vastleggen van het onverwachte, van datgene wat niet klopt met de realiteit. Het vervreemdende effect van een situatie, een bijzondere ontmoeting of een detail, waarbij vorm, kleur of contrast uitgangspunt is. Naast de pure fotografie, pas ik regelmatig verschillende technieken toe om foto’s te combineren tot collages, soms zelfs zodanig te veranderen, dat er een totaal nieuw beeld ontstaat.

  website: https://jonhoukes.com

   

  John Erik Johnson

  John Erik Johnson

  Volgt

   Margot de Jongh

   beeldhouwen

   Corrie Huguenin

   olie en acryl verf

   Overal zijn beelden, kleuren, licht en emoties die je raken

   Met het vastleggen van deze impressies begint

   de uitdaging voor het nieuwe kunstwerk

   Interesse voor Beeldende Kunst loopt als een rode draad door mijn leven.

   Na mijn pensionering kwam er tijd voor een nieuwe uitdaging en is het schilderen weer op gepakt.

   De vroegere opleiding aan de Academie te Rotterdam en cursussen bij kunstenaars kwamen daarbij goed van pas.

    

   Mijn inspiratiebron is de actualiteit, de wereld om me heen.

   Nu het wereldbeeld zo chaotisch is richt ik me vooral op de natuur en haar schoonheid.

   Dat vertaald zich in  “Kleurrijke, verstilde landschappen om bij weg te dromen “.

   Ik gebruik gemengde technieken, acryl en olieverf.

    

   Lid van divers kunstverenigingen o.a. BBK, Art&jazz, Kuco, KGV.

   Exposities zijn er jaarlijks bij : ICC en Eurojust(Den Haag), Keukenhof, Galeries en Gemeentehuizen .

   Daar worden werken gekocht door liefhebbers.

   Ook sta ik graag op grote kunstmarkten.

    

   tel 0715615992

   email c.huguenin@xs4all.nl

   website www.corriehuguenin.nl

   Hugo Jungschlager

   Hugo Jungschlager

   schilderen

   Enny Kleikamp-van Leeuwen

   alles wat 2D is

   Facebookpagina “ Enny Art” YouTubekanaal “ Jan van Nassau”

   Gertjan Kaijen

   Gertjan Kaijen

   tekenen, componeren, muziek maken

   Eigenlijk is “Art&Jazz” wat ik doe, schrijven, tekenen, componeren en muziek maken.
   De tekeningen en schilderijen die ik maak zijn voorbij de werkelijkheid en uit verhouding.
   Ik zou het absurd willen noemen, net als de titel van mijn boek “Absurd 5 a.m.”

   De gitaar is mijn favoriete muziekinstrument. Klassiek, western en elektrisch.
   Op een podium staan doe ik graag samen met mijn echtgenote Selma Broekman.
   We vertolken eigen liedjes met humor en soms wat venijn.

   De foto’s zijn  voorbeelden van tekst en tekenen/schilderen  en van een verjaardagskalender die nog in ontwikkeling is.

   Selma Kaijen Broekman

   Selma Kaijen Broekman

   illustreren, schilderen, zingen en tekenen

   In het rijk der liefde is niemand zwart wit!

    selmabroekman@gmail.com

   Ries Kleijnen

   nog onbekend

   Eveline Klinkhamer

   Eveline Klinkhamer

   schilderen

   eveline.klinkhamer@gmail.com

   Happiness
   Acryl op Canson papier: 55 x 74

   Martine Knoppert

   glas

   Martine Knoppert is kunstenaar met het voorkeursmateriaal glas. Daarnaast is zij docent en schrijft zij vanuit de praktijk over glastechnieken. De cursussen geeft zij niet op haar atelier aan huis in Den Haag maar via CKC & Partners in Zoetermeer.
   Glas is een technisch materiaal en dat aspect bevalt haar na dertig jaar beroepspraktijk nog steeds. Er blijven altijd nieuwe wegen te verkennen.
   De objecten van Martine kenmerken zich door rustig kleurgebruik en heldere vormen. In veel van de stukken worden effen vlakken gecombineerd met drukke tegenhangers. Op sommige objecten duiken kleine mensfiguren op, ze geven het werk een extra laag.
   Voor meer afbeeldingen van haar veelzijdige werk en haar naslagwerk ‘Glasbewerken’ kunt u kijken op de website: www.martineknoppert.nl

    

   Louise van de Kop

   diversen

    

    

   Hilda Koppe

   Hilda Koppe

   aquarel, acryl, kalligrafie

   Margreeth Kortekaas

   olieverf en aquarel

   Margreeth Kortekaas

    www.margreethkortekaas.com

   Margreeth Kortekaas werkt momenteel aan het project “ MY BEST FRIEND”: dierportretten in diverse formaten en technieken (zoals olieverf, aquarel, mixed media etc.), veelal in opdracht.

   Margreeth Kortekaas is opgeleid aan de KABK in Den Haag en was als docent schilderen en kunst verbonden aan de Hoge School vd Kunsten Utrecht.

   Margreeth Kortekaas is in this moment working on the project : “MY BEST FRIEND”: animalportrets in various formats and technics (as oilpaint, aquarel, mixed media etc), often in commission.

   Margreeth Kortekaas had her education at the KABK in the Hague and was connected to the School of the Art Utrecht as professor in painting and art.

   Sarah aquarel, Joris en Diesel olieverf op doek.

    

    

   Carla Krutzen

   bronzen, zilveren en gouden sieraden


   Carla Krutzen

   18-05-1949
   Vormgevend kunstenaar en edelsmid,                                                                                                                                                                                                                                   gespecialiseerd in de koud smeedbare (zachte) metalen

                                                                                                                                                                                                  

   Website: www.carlakrutzen.nl 
                                                                                                                                                                                                                                         

    Het gebeurt gewoon!

   Ik loop en kijk om me heen.
   Zie het liggen, hangen of drijven.
   Ik pak het op, breek het af of vis het uit het water.
   Ik neem het teder mee naar huis.
   Daar geef ik het een zichtbare plek.

   Dan ontstaat er een gevoel over schaal, vorm en kleur.
   Langzaam en bijna als vanzelf groeit dit gevoel in mijn hoofd uit tot een kleinood.
   Dit proces is niet meer te stoppen.

   Dé techniek komt om de hoek kijken.
   Het gaat weer een uitdaging worden.
   Weer een kluizenaarsleven met slapeloze nachten.
   Dit stopt wanneer het werkelijkheid is geworden.
   Daar kan niemand mij bij helpen.

   Het is af!
   Nu nog een foto voor in mijn boek.
   Even koesteren.
   Dan komt de juiste persoon het de wereld indragen.
   Daar word ik blij van.
   Er is weer plaats voor een nieuw begin.
   De reden van mijn bestaan gaat door!

   2015
   Carla

    

    

   Brigit Law-Loman

   model tekenen

   Brigit Law-Loman De werken van Brigit verleiden tot het verkennen van de wereld met menselijke poses. Intens maar ook rauw zet ze haar modellen op papier. Kwetsbaar en naakt. Met houtskool tekent, veegt en modelleert ze haar figuren. In het creatief proces onderzoekt ze het menselijke verlangen naar eenvoud, vrijheid en (zelf)liefde, in een wereld van toenemende angst en complexiteit.

   The Butterfly Tattoo – uit de serie ‘Isolation’ gemaakt tijdens de corona crisis, houtskoolbewerking op transparant papier
   Leonardo – uit de serie ‘Extreme expression’, houtskoolbewerking op papier
   Brigit – selfportrait, houtskoolbewerking op papier

   Evelien de Leeuw

   inkt, potlood, acrylverf, pastel

    

    

    

    

   Evelien gebruikt verschillende materialen en technieken. Ze houdt van deze afwisseling.

   Ze werkt veel met aquarel, maar soms ook met inkt, potlood, acrylverf, pastel of een combinatie van materialen.

   Evelien haalt inspiratie uit de natuur en de plaats van de mens daarin.

   Ook het dagelijks leven biedt aanknopingspunten.

   Ze heeft van jongs af aan veel getekend en geschilderd.

   De afgelopen jaren volgt ze lessen bij Silvia Clavijo.

    

   Werken expositie Korte Vijverberg 2:

   Corona 1: Angstig op afstand, 29 x 20 cm, Oost-Indische inkt en oliepastel, € 60,-

   Corona 2: Thuis terugvinden, 29 x 20 cm, aquarel en Oost-Indische inkt, € 60,-

   Informatie: evelien.de.leeuw@kpnplanet.nl

   Donald de Leest Kolinsky

   veelzijdig

   Birth of the Bird

     Mijn existentie

   Corien Lievens

   mozaïek

   Mijn naam is Corien maar ik ben meer bekend als uniekmozaiek.nl.
   zowel op facebook en mijn website zijn verschillende kunstwerken te zien.
   Ik maak al jaren mozaïeken waarvan de laatste jaren vooral vrouwen torso’s .
   Zowel met glasmozaïek als keramiek tegels en in mijn laatste werkstuk maak ik ook gebruik van kralen enz.
   In mijn atelier aan huis geef ik ook kleinschalige workshops.

   Mutiari Krissanti

   Mutiari Krissanti

   Volgt

   Esther Kortekaas

   Esther Kortekaas

   Volgt

   Liza Lin

   chinese art, painting and calligrapher

   Liza Lin. I am from Shanghai and an experienced artist and calligrapher, now living in The Hague. Educated at the Shanghai University – College of Fine Arts. I also teach painting and calligraphy.

   https://www.poeticink.nl

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   Jop Lissauer-Witte

   Jop Lissauer-Witte

   beeldend kunstenaar

   Ik ben geboren in Den Haag, 1959.  Van jongs af aan ben ik creatief geweest maar schilderen is uiteindelijk mijn passie geworden. 

   Mijn inspiratiebronnen zijn divers, ik gebruik foto’s, muziek, kunst en kan mijn hart ophalen in de natuur en tijdens vele reizen. Matisse en Sorolla zijn grote voorbeelden voor me. 

   Ik ben dol op het leven aan de (Zuid) Europese kusten; de havens, de zee en de stranden, met het altijd wisselende heldere – of wazige licht. Dat gevoel van geluk probeer ik over te brengen in mijn werk en al deze ervaringen om te zetten via metaforen, sfeer, licht en kleur. 
   Ik schilder met acryl op doek of papier, in een impressionistische stijl en losse toets. 

   Inmiddels schilder ik twaalf jaar en heb via vele workshops en cursussen mijn kennis en vaardigheden weten uit te breiden. In mijn werkzame leven heb ik verschillende functies gehad in diverse psychiatrische instellingen. 

   jop.lissauer@gmail.com

   https://www.instagram.com/joplissauer/

    

    

   Jacqueline Louz

   beeldhouwen

   Jeanny Mareli

   Jeanny Mareli

   Volgt

   Yvonne Meulman

   olie en acryl verf, poezen

   Het schilderen van poezen komt voort uit mijn liefde voor deze dieren met hun vaak prachtige ogen,  een alles of nietszeggende blik, dat vind ik boeiend en het is steeds weer een uitdaging die blik op het doek te krijgen.

   Poezen schilderen vind ik wonderlijk, spannend en ook verslavend. Vaak schilder ik ze op plaatsen waar je normaal geen kat zal zien zoals op het strand of in de duinen, ook wel met een hoed of ander  hoofddeksel.

   Als u ernaar kijkt, hoop ik dat u zich ervoor open kunt stellen, u hoeft niet te oordelen, alleen maar te kijken en te genieten.

   Yvonne Meulman

   www.yvonnemeulman.nl

    

    

   pastoorke poezenbeesten
   pastoorke poezenbeesten

    

   boos poezenbeesten
   boos poezenbeesten
   diesel poezenbeesten
   diesel poezenbeesten

   Koos Modderman

   landschapschilder

   Koos Modderman Landschapschilder
   Den Haag 04-07-1946. Woonachtig en werkende te Voorburg.

   Ik leg het Nederlandse landschap vast in eerste plaats in foto,s genomen tijdens mijn veelvuldige wandelingen c.q. fietstochten. Toch teken of aquarelleer ik ook regelmatig ter plaatse.

   Daaruit ontstaan, soms na enige tijd, geschilderde reflecties, die letterlijk gekleurd worden door mijn stemming en behoefte. Als waren het secundaire, meer innerlijke impressies van dat landschap.

   Bomen en boomgroepen zijn eigenlijk altijd hoofdrolspelers in dat landschap. Wat mijzelf opvalt, is dat ik eigenlijk heel bewust uitgaat van een bepaalde sfeer die ik op wil roepen. Deels door specifiek  kleurgebruik, maar ook steeds meer door atmosferische situaties. Ik werk zowel op doek als op papier. Meestal in Mixed Media.

   Qua opleiding ben ik autodidact, met dien verstande, dat vaak hele goede docenten van naam heb gehad, maar daarbinnen altijd toch een sterk beeld had van wat ik bereid was op te pikken. Die zelfstandige onderzoekende houding heeft mooie werken en ook mooie relaties opgeleverd. Ik mocht en mag nog vaak een vraagbaak zijn voor diverse personen, actief op diverse niveau,s. Op mijn beurt mag ik heel bescheiden zijn, want er zijn zoveel prachtige, zeer getalenteerde mensen om mij heen.

   Er is nog ontzettend veel te leren en te ontwikkelen vanuit mijn verwondering en leergierigheid.
   Just for fun.

   De resultaten zijn in nationale- en internationale privé collecties, kunsthandelaars, alsmede bij Kunst.nl BAS Busines Art Services.
   Er zijn regelmatig exposities, waarin mijn werk geëxposeerd worden.
   Mijn website bevat een webwinkel en ook sta ik open voor eventuele opdrachten.

   koos-modderman.nl
   tikomod@gmail.com

   0648709253

    

    

    

    

    

   Ochtend in Gelderland

    

   Ravestestein ingelijst

    

    

    

    

    

   Ravestein

    

    

    

    

   Sereniteit

   Elsbeth Morra

   olie en acryl verf

   Nog niet ingezonden

   Laurie Neale

   nog onbekend

   Guenther Niehr

   Guenther Niehr

   Mirjam Oba

   schilderen en keramiek beelden

   Dit is een Française die naar (Constantinopel ) nu Istanbul reist om een Ottomaanse Sultan te ontmoeten omdat ze er zo verliefd op was! Hoe het verhaal verder is gelopen moet ik nog even uitzoeken.

   Acryl op canvas doek 50 x 50

   Jeanette Olyhoek

   beeldhouwen, olie en acryl verf

   Jeanette Olyhoek schildert ‘en plein air’ – buiten in de natuur – landschappen van strand, zee ,bos en duin in olieverf en zij is beeldhouwer in steen maar maakt ook portretten van mens en dier in klei zodat deze in brons kunnen worden gegoten .

   ‘Ik schilder en plein air landschappen van de zee, het strand de duinen en dat met name in het gebied tussen Scheveningen en Katwijk maar ik ga ook graag naar Zeeland en de kust en het landschap van Normandië is fantastisch .

   De techniek waarin ik schilder is Alla prima ( nat in nat) en ik werk met olieverf waardoor je een mooi pasteus resultaat krijgt .

   Ik schilder het hele jaar door ,alle seizoenen zijn steeds weer een bron van inspiratie. De verandering van licht en kleur ; je raakt er nooit op uitgekeken .

   Het schilderen naar de realiteit is iets anders dan het schilderen van de realiteit , het is een impressie van wat er om je heen is , het gevoel wat het je geeft als je het ziet …. dat te kunnen vertalen met verf en kleur , dat is de magie !

   Met beeldhouwen gebeurt eigenlijk hetzelfde ; je hebt een gevoel en/ of een beeld in je hoofd en je gaat aan de slag om je idee of ingeving  vorm te geven .

   Schilderen en beeldhouwen betekent alles ;het is zo fantastisch om indrukken of het gevoel dat je ervaart om te zetten in een schilderij of sculptuur .
   Daarom schilder ik zo graag buiten in de natuur , zo dicht bij de Bron.

   Het was Rodin die zei : ‘ Pour l’ artiste, tout est beau dans la nature’.
   Dat is ook mijn beleving .

   Jeanette Olyhoek
   Website : www.sebasart.nl
    info@sebasart.nl
   Instagram : Jeanette Olyhoek

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   Franka Pacque

   Franka Pacque

   Volgt

   Annet Peet

   Annet Peet

   Liesbeth Pezie-Baan

   Liesbeth Pezie-Baan

   Catherine Pineau

   keramiek

   Catherine Pineau – beelden van keramiek

   Na haar eerste jaren in Frankrijk heeft Catherine een groot deel van haar jeugd in Algerije gewoond. Door vele verhuizingen moest ze zich steeds aanpassen aan een andere omgeving, nieuwe relaties opbouwen. Soms ziet ze zichzelf daardoor als haar lapjesvaasvormen: flarden die aan elkaar geplakt zijn. Kwetsbaarheid versus weerbaarheid wordt vertaald in haar vrouwenfiguren.

   Sinds 1984 woont ze in Nederland en hier heeft ze wortel geschoten. Vrijwel direct begon ze met cursussen keramiek. In 2006 heeft ze de opleiding keramische technieken bij de SBB in Gouda afgerond.

   De vormen van haar beelden lopen sterk uiteen. Sommige zijn concreet en herkenbaar, bijvoorbeeld zuidelijke bouwwerken of gestileerde vrouwbeelden. Andere doen denken aan rotsen of gebladerte. Ook komen openingen en doorkijkjes vaak terug. Ze heeft er zelf geen verklaring voor. Je zou het kunnen interpreteren als een uitnodiging om verder te kijken, verder te zoeken dan de oppervlakkige waarneming.

    

   Site: www.pineau.exto.nl 

   Carola Plas

   schilderen

   carola, geïnspireerd door ’t dagelijks leven & de natuur, schildert met acrylverf.

   zij houdt van experimenteren met verschillende technieken & materialen die zij in haar schilderijen toepast waardoor onverwachte texturen, ruimtelijke sfeer en gelaagdheid ontstaan. 

   wikkend & wegend komt carola’s werk geleidelijk tot stand, een boeiend proces.

   carola.littel@gmail.com

   06 53785093

   www.kunstenaarsinhetstatenkwartier.nl/c-a-r-o-l-a/

   Lucie Polders

   Lucie Polders

   dichten

   Ik maak gedichten over mijn proces naar heling, over de natuur en liefde.

   Nieuw
   Het leek alsof een beschermende huidlaag was afgeworpen

   Mijn opnieuw ontwaakte bewustzijn
   was iets wat ik nooit eerder had meegemaakt

   Het voelde als opnieuw
   geboren worden

   Aarzelend zette ik mijn eerste stapjes
   in een voor mij nieuwe wereld
   Die eigenlijk dezelfde wereld was

   Alleen keek ik anders
   Verwondering had zijn intrede gedaan.

   Lucie Polders

   Elly Poldervaart

   stylist, textiele werkvormen

   Nog niet ingezonden

   Tatty Maria Pronk

   olie en acryl verf

    

   Jean Quist

   Jean Quist

   Arline van Raffe

   tekenen, schilderen en kermiek

   Arline van Raffe tekent, schildert en maakt keramiek.
   Ze is lid van de IAC (International Art Club) en heeft daar in het bestuur
   gezeten.
   Kijk op haar website in de galerie voor haar werken.
   www.arlineartline.nl

   Tosca Rossewij

   boetseren

   Evert van Rijssel

   onbekend

   Nog niet ingezonden

   Joop Schepers

   Joop Schepers

   Volgt

   Bert Scheijgrond

   Bert Scheijgrond

   tekenen, schilderen, boetseren, muziek

   Na vijf jaren kunstacademie bleek met kunst geen droog brood te verdienen. Maritiem journalist/fotograaf was lucratiever en resulteerde o.m. in twee boeken: “Goede Vaart – visserij in beeld” en “de Bernard van Leer”. De crisis van 2009 betekende een uitkering en… weer tijd voor tekenen en schilderen. Aanvankelijk weer schepen, maar al gauw werden de dieren van stadsboerderij ’t Waaygat onderwerp. Daarna vooral de menselijke figuur en het landschap. In 2020 ben ik ook gaan boetseren. En daarnaast ook weer actief als amateur-muzikant. Na een ‘herstart’ als ‘realistisch’ kunstenaar zoek ik nu steeds meer naar een vrijer manier van schilderen.

   After five years at the art academy it turned out that I could not earn a living with art. Maritime journalist/photographer was more lucrative and resulted among others in two books: “Goede Vaart – visserij in beeld” and “de Bernard van Leer”. The crisis of 2009 meant an allowance and … time again for drawing and painting. Initially again ships, but soon the animals of the city farm ’t Waaygat became subject. After that mainly the human figure and the landscape. In 2020 I also started sculpting in clay. And also active again as an amateur musician. After a ‘restart’ as a ‘realistic’ artist I am now looking more and more for a freer way of painting.

   www.bertscheijgrond.nl
   info@bertscheijgrond.nl

   hengst, rollend – keramiek, fijne chamotte – circa 10 x 10 x 26 cm – 16 mei 2022 – wit over kobaltblauw geglazuurd 6 september 2022

    

   duinlandschap Meijendel 2 – nr 0040 – acryl op canvaspaneel – 50 x 60 cm – 29 oktober 2020 – ntk
   DeMunhik, liggend op de rug versie21 – fase 6 – 3 februari 2021 – ingelijst in eenvoudige blanke lijst met ophangdraad: € 1800,=

   Sandra Simonis

   sieraadontwerp
   Sandra ontwerpt unieke sieraden van wilde Parels, Minerale gesteenten, Muranoglas en exotische Schelpen.
   Colliers, armbanden, ringen en oorbellen, alles afgewerkt met zilver 925, Hilltribe zilver, 14K goud of goldfilled.
    
   Ze geeft workshops van 3 uur in kleine groepjes van maximaal 4 personen.
    Klein om iedereen te helpen zowel in materiaalkeuze, ontwerpproces en de afwerking .
    
   Ontwerp je eigen sieraden en durf iets unieks te dragen of kado te geven!
    
   De workshops kosten 10 Euro per keer, exclusief de gebruikte materialen naar eigen keuze. 
    
   INFORMATIE:
   • Om ideeën op te doen… Kijk op Facebook en Instagram bij mijn naam en Atelier-alexsiem jewelry.
   • Om in te schrijven  mail naar sandra-simonis@hotmail.com of bel 0652287329
    

   Will Snijders-Twilt

   sieraden

   Will Snijders-Twilt

   Al vele jaren werkt Will Snijders-Twilt graag met meerdere materialen en technieken,

   zoals bijvoorbeeld de eeuwenoude techniek haken.

   Zij maakt objecten geïnspireerd op de natuur, maar ook haar verzameling tasjes

   heeft haar kunnen inspireren.  De Reticule serie.

   Haar unieke sieraden zijn gemaakt van fragiel haakwerk/ edelsmeed werk

   met daarin bijvoorbeeld: zoetwaterparels of edelstenen verwerkt.

   Will werkt en woont in Den Haag en zij is autodidact.

   https://www.willsnijders-twilt.com/

   http://willsnijders-twilt.kunstinzicht.nl/

   atelierwillt3@gmail.com

   Henneke van der Spek

   driedimensionale vormgeving, textiele werkvormen

   A plastic crap Crab. Is this the Oceans future?

   Henneke van der Spek heeft  zondag 3 maart 2019 de voorlopig laatste Wintersurprise in Muzee Scheveningen gewonnen.
   Het materiaal van het vijfde Wintersurprise kunstwerk bestaat uit gerecycled plastic.
   Het kunstwerk is te bewonderen in de Bad- en Strandzaal van Muzee Scheveningen, aan de Neptunusstraat 90-92.

   Lisett van Steeden

   schilderen, fotografie en ontwerpen

   Lisett maakt gebruik van diverse technieken en materialen in haar werk waaronder aquarel krijt, acrylverf, fotografie. Soms ook een mengvorm in collages. In haar posterontwerpen wil ze verschillende kanten op kunnen springen… meestal in foto verband of zuivere typografie. 

   De vader van Lisett had een export bedrijf in  Argentinie opgezet zodoende immigreerde de familie er naar toe.
   Het werd aldaar  een Engelse gemeenschap , Hurlingham , waarin ze opgroeide.

   Na het behalen van “O” en “A” Level ,Cambridge  waaronder ook Art als vak kiest besloot Lisett die richting te volgen ,ook gezien schoolse posters met positieve prestaties.

   Zodoende meld zij zich aan bij de KABK te Den Haag en werd aangenomen om de vijf jarige dagopleiding te volgen en verliet deze met het diploma  als Grafisch Ontwerper.

   Jaren heeft zij als ontwerper gewerkt , zoals ook Docent Beeldende Vorming in het Voortgezet Onderwijs in het Westland.

   Op de Kunst Academie, in deze richting,  krijgt men met verschillende disciplines te maken ,  waaronder ontwerpen ,calligrafie ,schilderen, tekenen; fotografie, typografie , zeefdruk etc.

   Door opgedane ervaring , een geoefend oog , weet zij zich aardig aan te passen op verschillende gebieden in de creatieve wereld en vind workshops geven erg leuk.
   Na drie jaar in Gorinchem gewoond te hebben is Lisett nu in Leiden en  is er wederom de mogelijkheid om te participeren bij A&J hetgeen ze in het verleden met veel enthousiasme ook een aantal jaren deed.

      

    

   Eric Stegeman

   Eric Stegeman

   Volgt

   Myra Taubman

   mozaïek, glas
   Gerrit Teule (1942, schilderijen)

   Gerrit Teule (1942, schilderijen)

   schilderen

   Na een opleiding tot werktuigbouwkundige en een jaar kunstacademie (vrij tekenen en schilderen, grafische en plastische kunsten, afgebroken door de militaire dienst) ging hij werken bij de computerfirma IBM. Vanaf zijn vijftigste jaar begon zijn tweede carrière als schrijver/filosoof, fotograaf en als schilder, later ook bij MIAW. In het corona jaar werkte hij intensief mee aan het Panorama Platteland, de geschiedenis van het boerenleven vanaf 1945 tot nu, verbeeld op een gigantisch doek van 2 bij 40 meter. Zie www.panoramaplatteland.nl. Zijn laatste filosofische publicatie is een essay over ‘natuurlijke ethiek’. Zie www.gerritteule.nl.

   Marije Teule-Mellema (1945, kralensieraden)

   Marije Teule-Mellema (1945, kralensieraden)

   kralensieraden

   Marije heeft een leven lang gespeeld met stukjes stof en andere materialen. Haar artistieke opleidingen kreeg ze in handenarbeid, keramiek en edelsmeden (Vrije Academie den Haag). In Friesland hield ze zich bezig met beeldhouwen en weven. Door lichamelijke problemen werd het werken met steen te zwaar. Daarom houdt zij zich nu bezig met het lichtere werk: sieraden maken van kralen. Vormgeving blijft haar drijvende kracht.

   Willy Thomassen

   acryl verf/gemengde techniek

   Ik werk met acrylverf en gemengde technieken. De maat van de eerste twee werken (acrylverf)  is 30 x 40 en die van het derde werk (collage en acrylverf) 46 x 62. De titels: ‘oneindigheid”, “Venice” en “emerging energies”.

    

   Hugo Timmner

   Hugo Timmner

   Volgt

   Corrie van Tiel de Kraa

   aquarel, walkingpeopleart
   Lang verhaal kort:Ben geboren in Scheveningen , nu 67 jaar oud, gepensioneerd .Vanaf mijn 17e jaar apothekersassistente geweest bij meerdere apotheken.Dat was vroeger net koken, lekker creatief bezig, zalven maken met kilo’s tegelijk, pillen draaien, drankjes maken.Top!!!Veel veranderd in de loop der jaren.Altijd allerlei hobby’s gehad, lekker creatief bezig, spijkertassen, pottenbakken, kleding maken, rubberen sieraden enz…Ik heb me nooit gewaagd aan schilderen maar ben toch gezwicht.Wandelende persoontjes, het liefst vrolijk en met elkaar in verbinding.Nu sinds een maand of vijf bezig, bij vlagen, soms elke dag, soms even ‘niets’, dan lekker fietsen , tuinieren, naar mijn kleinkids, naar het paard van mijn dochter, uitwaaien op het strand of leuke contacten met mensen.Altijd wel iets te doen.
   Mijn doel is dat mensen vrolijk worden van mijn schilderwerkjes

    

    

   Peter van der Toorn Vrijthoff

   mozaiek

   Wij maken mozaieken op een klassieke manier met geklooft glas z.g. smalti http://alldesign-nl.com/

   Paula Velterop

   Paula Velterop

   Volgt

   Monica Verweij

   lijsten

   Truus Visse-Schmitz

   Truus Visse-Schmitz

   Volgt

   Tineke Vorst

   Tineke Vorst

   Volgt

   Yvonne Wacht

   fotografie, olie en acryl verf
    
    
   Mijn  fototoestel gebruik ik om steeds weer op ontdekkingstocht te gaan naar die oneindig fascinerende en interessante werelden van onze planeet.  
    
    
   Yvonne heeft voor de fotogalerie een selectie gemaakt van haar meest spannende en meest dierbare foto’s van haar reizen in binnen- en buitenland.
   Als  reportage fotograaf maakte zij complete reis artikelen voor plaatsingen in magazines.
   Door haar passie voor sneeuw  en ijzige landschappen heeft zij een specialisatie opgebouwd van landen in het Noordpool gebied die zij zowel in de zomer periode als ’s winters regelmatig bezoekt.
   Gedurende de corona periode is hard gewerkt aan het uitbreiden van haar fotobestand van Nederland. 
   Haar foto’s worden verkocht door Getty iStock en Adobe iStock in Amerika. (zie haar website)

    

   Yvonne heeft jarenlang schilderlessen gevolgd bij diverse kunstacademies, waaronder de KABK te Den Haag.

   Zij schildert meestal op groot formaat en het is voor haar steeds weer een avontuur. Spelen met licht, donker, ruimte, kleur en vorm is een spannende en een steeds weer terugkerende zoektocht naar nieuwe vormen en uitdrukkingsmogelijkheden.

   Haar specifieke interesses zijn; alles met betrekking tot zee en kust; een serie op groot formaat doek van bloemen in de sfeer van Georgia O’Keeffe; bomen (een serie van Berkenbomen is in de maak) en architectuur.   

   Via een abstracte wijze van weergeven zoekt zij naar uitdrukkingsmogelijkheden met gebruikmaking van steeds weer verschillende technieken.

   Wat zij vooral haar schilderijen wil meegeven is dynamiek; dynamisch in kleur en de wijze van aanbrengen van verf op het doek. 

   Mijn achtergrond als fotografe helpt mij in het ontwerpen van mijn schilderijen. 

   Ben je geïnteresseerd neem dan een kijkje op mijn website; www.yvonnewacht.com 

   Veel kijkplezier en de groeten van ons
   Yvonne 
   Getty iStock images
   https://lnkd.in/gCZ8FJ8.
   Exto kunstsite
   www.yvonnewacht.com
   telefoon 0031613362242
    
    

   Riet Wagemans

   Riet Wagemans

   gemengde technieken
   Ursel Walburga Scholz

   Ursel Walburga Scholz

   schilderen

   Sinds mijn kindertijd is tekenen mijn liefste bezigheid.
   Ik herinner me aan een tekenwedstrijd op school, toen won ik de 1e prijs. Dit is een bloemenbeeld geweest, chrysanten, het werd zelfs in China getoond.
   Om te begrijpen, ik ben in Oostduitsland – toen DDR – opgegroeid en daar bestonden verbindingen met dit land.
   Na beëindiging van mijn professionele carrière stortte ik me vol enthousiasme op het schilderen.
   Ik heb een opleiding in Acryl en met olieverf schilderen gehad bij uitstekende kunstenaars in Duitsland en Nederland.
   Met bijzonderheid vermeld ik de naam van Anemieke de Roy van Zuijdewijn, die mij de schildertechniek van de oude Hollandse meesters leerde.
   Mijn favoriete objecten zijn landschappen architectuur grafische elementen tot abstracte vormen.
   Ik leg me daar niet op vast, mijn werken komen uit de tijd en het innerlijke gevoel in me zelf.
   Sinds 2004 heb ik een eigen Atelier met wisselende tentoonstellingen.
   Mijn 2e residentie is sinds 1993 in Scheveningen, waar de zee, het historische stadsbeeld van Scheveningen en Den Haag me steeds weer inspireert.

    

   Sea oil+acrylic on canvas

    

   Meditation oil on canvas

    

    

   atelier@ursel-scholz.de

   www.ursel-scholz.de

   Casper de Weerd

   Casper de Weerd

   Volgt

   Joke van der Wiel

   driedimensionale vormgeving

   Nog niet ingezonden

   Mary-Anne Wiertz-Meulman

   textiel

   Mijn inspiratie voor het maken van mijn quilts komt voort uit mijn liefde voor kleur en textiel.

   Ik probeer de spanning in mijn werk vast te leggen door de kleuren en de patronen van de stoffen zo te kiezen dat ze bijna altijd in harmonie zijn met elkaar. Spannende accenten breng ik aan met contrasterende kleuren.

   Mary-Anne Wiertz

   Hoss Wilstra

   Hoss Wilstra

   beeldende kunst, fotografie, dichten

   In mijn werk schets ik een dromerige voorstelling van de realiteit.

   Johanna van der Woude

   waskrijt en vilt

   Over mijn werk: ik werk altijd met muziek aan op de radio. Mijn favoriete zender is FIP, een franse radiozender die muziek uitzendt van klassiek via jazz naar echte rock&roll. Ook arabische muziek komt langs, duitse, spaanse en italiaanse muziek die voor mij niet bekend is. Heerlijk. Houdt me in mijn flow.

   Al zo’n 30 jaar werk ik met waskrijt. En daar ben ik nog steeds niet op uitgekeken.Als ik begin giet ik terpentine uit de fles op mijn papier.Daaroverheen doe ik een laagje waskrijt in welke kleur dan ook die mij op dat moment aanstaat.Dan verschijnen er vormen of combinaties van vormen. Het papier is nog erg nat.Vaak zie ik dan al welke kant het opgaat. Het toeval speelt een grote rol. Als het mij niet bevalt haal ik alles weer weg, voor zover dat gaat en zoek nieuwe vormen. Dit kan een tijdje zo doorgaan. Onder de meeste van mijn tekeningen zitten 3 of 4 vorige tekeningen.

   Ik heb een tijdje modeltekenen gedaan. Ook heel interessant. Tot ik merkte dat tekenen naar een voorbeeld/ de natuur mijn flow in de weg ging zitten. Ik wil absolute vrijheid in mijn werk. Ik wil ook niet gehinderd worden door een vooropgezet plan.

   Ook mijn viltwerk komt zo tot stand. Hoewel je daarin natuurlijk weer wat minder vrij bent: je kunt niet alles voortdurend uithalen en opnieuw beginnen. Ik zoek dan naar wat vilt allemaal kan. Zo kun je het rekken zodat er iets driedimensionaals ontstaat. Maar ook bij mijn viltwerk is een vorm die er toevallig is, in snippers vilt, mijn inspiratie.

   Als je mijn werk bij elkaar ziet, komen er thema’s bovendrijven: vissen, water,landschappen, dieren maar ook veel fantasie-vormen.Ook emoties zijn te zien. Verdriet. De kanker die mijn dochter geveld heeft komt ook terug in mijn werk.De poging om van wat stuk is weer een geheel te maken.

    

   Yun Xie

   beeldhouwen, olie en acryl verf

   Yun Xie werkt met keramiek en acryl of olieverf op canvas.

   De passie voor het maken van beelden en schilderijen komt voort uit herinneringen die meegenomen zijn uit China, haar vaderland. Daar waar keramiek al een heel lange geschiedenis kent. Door het schilderen en vooral het werken met klei voelt zij zich vrij en verbonden met de Chinese cultuur. Hetgeen zich uit in beelden en schilderijen die altijd een specifiek Chinees karakter kennen.

   Haar beelden zijn altijd gericht op mensen in hun dagelijkse omgeving. Zij houdt van het gevoel dat mensen uitstralen en laten zien. Mensen geven haar de mogelijkheid om houdingen, posities en gevoelens in beelden te vertalen. Dat geldt ook voor haar schilderijen.

   Vera Zegerman

   keramiek, olie en acrylverf

   Contact is het sleutelwoord in het beeldend werk van Vera Zegerman. Contact tussen contrasten, tussen mensen, tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren.

   Zij schildert, maakt installaties, doet kunstprojecten en maakt keramiek objecten.

   Zij werkt graag met klei en maakt daarmee unieke handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Men krijgt dan contact met het gladde glazuur en de ruwere huid van de met oxides bewerkte gedeelten en voelt de tegenstellingen tussen hard en zacht door de toepassing van bijvoorbeeld kunstbont of rijstpapier.

   www.zegerman.nl

   Jenneke Zoutenbier – van der Leeden

   Jenneke Zoutenbier – van der Leeden

   tekenen en schilderen