Opening expositie Kunst bij de Krant

Kantoorraam van De Scheveningsche Courant wordt galerie.

Wat doe je met grote kantoorramen langs een winkelstraat? Daar maak je een galerie van! Voor Kunst bij de Krant. Zaterdag 27 april wordt om 16.00 uur deze expositieplek bij De Scheveningsche Courant aan de Keizerstraat 173 officieel in gebruik genomen. Met werk van Marjolein Burbank, Lisett van Steeden, Bert Scheijgrond en Marianne den Otter.

Als je er zo voor staat is het kantoorraam van De Scheveningsche Courant aan de Keizerstraat best wel groot. Daar komt dan ook best wel veel licht door naar binnen. Dat is handig. En voorbijgangers zien meteen of er iemand binnen is aan wie ze hun verhaal kwijt kunnen. Dat is ook handig. En wie er even de tijd voor neemt ontdekt nog wel meer bijzonderheden van een groot raam.

Dit is ook een feit: zo’n lege plak glas draagt niet echt bij aan de sfeer in de Keizerstraat. De Stichting Art & Jazz en Kunst op Scheveningen komen daar verandering in brengen. Het raam in het kantoor van De Scheveningsche Courant wordt een galerie. Met een expositie die elke maand wisselt zodat er regelmatig wat nieuws is te zien. Allemaal onder het motto: Kunst bij de Krant.

Het idee voor zo’n wisselende tentoonstelling ontstond toen Art & Jazz in Muzee Scheveningen de laatste Wintersurprise onthulde. De vraag rees: zou het niet aardig zijn daar op een andere plek en natuurlijk dan ook onder een andere naam mee door te gaan? Daar kwam ‘ja’ als antwoord op. Het resultaat is op Koningsdag vanaf 16.00 uur te zien.

De Scheveningsche Courant stelt de ruimte beschikbaar voor Kunst bij de Krant. Art & Jazz en Kunst op Scheveningen selecteren er elk iedere maand een kunstwerk voor. Waar een groot kantoorraam al niet goed voor is.

De “aftrap” vindt plaats om 16:00 u. op Koningsdag 27 april.

U is uitgenodigd.