Persbericht – Online Corona Art! Expositie

 

Online opening op maandag 15 juni, 17.00 u. op www.artandjazz.nl, Facebook en Instagram

15 juni 2020

De stichting Art & Jazz organiseert van 15 juni tot 15 augustus 2020 de eerste online Corona Art! expositie op haar website. Deze expositie vormt een platform voor kunstenaars om werken te exposeren die zij in de eerste moeilijke maanden van de Corona crisis hebben gemaakt. Hiermee kan het publiek kennismaken met Corona Art.

Een nieuwe kunststroming?

Corona Art! Een nieuwe kunststroming? Met maar liefst 52 kunstwerken van 24 kunstenaars is dit een betekenisvolle expositie rond het thema Corona. Typisch Art & Jazz is ook deze expositie weer divers en verrassend. Een kunstverzameling van olieverf op doek tot textielkunst en van houtskool op transparant papier tot sieraden kunst. Een verzameling die ons kunstminnend publiek kennis laat maken met deze nieuwe kunststroming. Hen te inspireren, motiveren en nieuwe ideeën te geven in deze moeilijke tijd. Maar ook erkenning en herkenning van emoties, waarden en inzichten.

Verhalen

Naast het bewonderen van kunstwerken kunnen de bezoekers lezen over hoe de kunstenaars de Corona crisis beleven en uitdrukken in hun kunst. Zoals het verhaal van Christine Laheij (1942). La Heij heeft acht weken bij haar dochter in huis in quarantaine gezeten. In deze tijd heeft ze werk gemaakt dat de isolatie van de Nederlandse huishoudens uitbeeldt. Of het zelfportret van Marjolein Burbank waarin ze 3 maal haar zichzelf, naar 3 kanten kijkend, op textiel uitbeeldt. Oplettend of ze wel de voorgeschreven afstand houdt tot de ander. Het totaalverhaal van de expositie is een brede verzameling van corona emoties, zoals een stapje terugdoen, huidhonger, zelfreflectie, klimaat, positieve motivatie en nog veel meer.

Online opening

De expositie wordt officieel geopend met een video boodschap van Art & Jazz voorzitter Wiebe Dekker, voorzitter van Art & Jazz, met muzikale ondersteuning van jong jazztalent Jonathan Veldhuijzen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Brigit Law 0686632408 bestuur@artandjazz.nl

Art & Jazz is een collectief van ongeveer 90 kunstenaars in alle denkbare disciplines en is ondergebracht in een stichting. Onze doelstelling is de kunst voor en een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Verbinden van kunst en samenleving.