Sandra Simonis, kunstenaar van de maand november 2022

Ik ben geboren in DenHaag en wilde na de middelbare school naar de Kunstacademie voor tekenen en schilderen, want daar was ik altijd mee bezig. In die tijd werkte ik veel met pen en inkt ( grafische stijl o.a.)en illustreerde de schoolkrant en ontwierp posters voor evenementen op school en verdere omgeving. Naar de Kunstacademie mocht ik toen van thuis niet en dus werd het de Pedagogische Academie met daarnaast schilderen aan de Vrije Academie en de opleiding Creatieve Handvaardigheid. Zo kwam ik in contact met boetseren en beeldhouwen en dat resulteerde na jaren cursussen aan het CKC Zoetermeer en het Koorenhuis in een opleiding aan de VABK ( Vrije Academie voor Beeldhouwkunst) in Zeist.

Zo ontdekte ik dat ik meerdere disciplines aanhang. Beeldhouwen in marmer en brons, Schilderen met acryl, inkt en aquarel en ook Sieraden ontwerpen met parels en minerale gesteenten. Steeds werk ik in tijdsperiodes, waarin dan één van mijn drie disciplines de meeste aandacht krijgt.

Momenteel is dat (naast de sieraden) het schilderen. Door de sieradenmaterialen ben ik meer stil gaan staan bij alle prachtige natuurwonderen, die de aarde voortbrengt . En dankbaar om te ontwerpen met de parels, schelpen en minerale gesteenten en daar dan een mooi draagbaar object van te maken , zodat we daar allemaal van kunnen genieten.

Daarmee samen hangt de aandacht voor onze aarde en de toenemende klimaatproblematiek.....Wat krijgen wij vanuit onze aarde (" natuurwonderen")en wat geven wij terug(" vervuiling") ?

Op mijn reizen o.a. door Azië werden de gevolgen van vervuiling nog schrijnender zichtbaar. Dat maakte dat ik in mijn schilderijen een "boodschap" mee wil geven en een oproep wil doen tot meer bewuste zorgzaamheid om onze aarde goed te houden.

Ik werk in series ( ditmaal 6 schilderijen)  met titels als "Nature on the run",  "Hope" en inderdaad hoop ik dat deze expositie ons koude rillingen bezorgt om ons wakker te schudden.

Daarnaast geef ik regelmatig sieraden workshops,  zodat we zelf iets moois van de wonderen uit de aarde en de zee kunnen maken!  Meest trots ben ik op mijn serie met zeesedimenten en exotische Schelpen, genaamd " Colliers uit Zee".

Mijn werk is regelmatig te zien o.a. bij diverse kunstroutes en ateliers en op mijn Instagram pagina van Atelier AlexSiem

( Alexandra Simonis,  vandaar!)