Silvia Clavijo, kunstenaar van de maand juli 2022

Het hoofdthema in mijn beeldend werk is de mens gewikkeld in gevoelens van liefde, verdriet, eenzaamheid, verlangens, geluk, boosheid en tederheid. Het unieke van elke levensfase met bijbehorende gevoelens en emoties fascineert mij. Dat probeer ik vast te leggen. Landschap en natuurlijke elementen gebruik ik als achtergrond om de expressie van het moment in te bedden in een al omvattende kosmische beweging.

De technieken die ik gebruik zijn bedoeld om de schijnbare paradox van stilstand en beweging te laten contrasteren. Ik maak vooral gebruik van technieken als lithografie, acrylverf, pastelkrijt, aquarel en olieverf.

Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in 1986. Daarna heb ik een post Hbo-opleiding als Creatief Therapeut afgerond in 2006. De afgelopen 25 jaar heb ik les gegeven en workshops (kunstzinnige vorming) verzorgd voor kinderen, jongeren en volwassenen.

In 2011 heb ik Art Atelier Cascada opgericht. Met “Cascada” wil ik een bijdrage leveren aan de persoonlijke groei van volwassenen en kinderen. Ik wil graag het plezier van creatief zijn met andere delen. Het stimuleren van creativiteit is de belangrijkste drijfveer in mijn werk. Art Atelier Cascada is een plaats waar kunstzinnige en creatieve cursussen worden gegeven aan volwassenen en kinderen.

Meer info:  www.artateliercascada.com