Uitnodiging Galerie de Tuinkamer

Beste medekunstenaars,

Op verzoek van Ries het onderstaande bericht.

Uitnodiging

Expositie Kunst als kadootje

Kunstkaarten voor kerst en waxinelichtjes van doorschijnend porseleinklei passen bij deze donkere dagen. Maar ook het maken van iets moois wordt vaak ervaren als een kadootje. Dat geldt ook voor de drie kunstenaars van de expositie Kunst als kadootje in Galerie de Tuinkamer. Bij Anna van der Sloot (beelden) kan dat het breken van een steen zijn, bij Elly Walraven is dat de verrassing van de kleurschakeringen na het raku stoken en bij Ries Kleijnen is dat het resultaat als de kleuretsen uit de drukpers komen.

De expositie wordt geopend op vrijdag 4 november om 16:00 uur met een kunstkadootje. De expositie loopt tot en met zaterdag 17 december. Galerie de Tuinkamer is geopend op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur of op afspraak. Iedereen is welkom, toegang gratis.

Anna van der Sloot gebruikt verschillende technieken, die zij soms puur, soms gemengd gebruikt. In de zomer van 2011 is ze begonnen met een nieuwe passie, namelijk beeldhouwen. Ze heeft geen voor opgezet plan maar laat de steen tot haar spreken. Het organische resultaat is iedere keer weer een verrassing. Haar inspiratiebronnen vindt zij in de mens en natuur in al zijn uitdrukkingsvormen.

Voor Elly Walraven is het werken met klei een passie. Daarnaast heeft zij zich op het Raku stoken toegelegd. Het spel van aarde, vuur, rook en water blijft haar intrigeren. Het is altijd verrassend wat de echte uitkomst zal zijn. Raku betekent vreugde, geluk en  ongedwongenheid. Deze drie woorden passen bij het ontstaan van haar objecten.

De landschappen van Ries Kleijnen lijken op het eerste gezicht realistisch, maar zijn het nooit. Haar grafisch werk bestaat uit veel-kleuretsen en uit kleuretsen in combinatie met andere technieken. Behalve het gebruik van de lijnets, aquatint en reliëfdruk maakt zij ook zogenaamde puzzeldrukken. De intensieve bewerking van de etsplaat en het afdrukken in lagen levert een heel persoonlijk ‘handschrift’ op.

Op zondagmiddag 13 november organiseert Galerie de Tuinkamer als extra kunst kadootje een tuinkamerconcert door Stella Musica. De muzikanten van Stella Musica (Henriëtte van Rijn (zang), Wouter Lucassen (luit en theorbe) en Ben Bults (viola da gamba) zijn gespecialiseerd in muziek van de 16e en 17e eeuw en de liederen worden begeleid op instrumenten die in die tijd gangbaar waren. De melodieën spreken gemakkelijk aan en de teksten (die worden toegelicht) zijn ook in onze tijd herkenbaar, want ze gaan over menselijke gevoelens die van alle tijden zijn. Reserveren kan via info@galeriedetuinkamer.nl

De expositie “Kunst als kadootje” is te zien van 5 november tot en met 17 december op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur en op afspraak. telefonisch 023-5623858 of via pj.dees@quicknet.nl

Galerie de Tuinkamer, Wilsonstraat 61, 2131 PM Hoofddorp

www.galeriedetuinkamer.nl