Ursel Scholtz, kunstenaar van de maand november 2023

Het is een eer voor mij om Kunstenaar van de maand te zijn.

Op de jonge leeftijd van 13 jaar won ik de eerste prijs in een scholenwedstrijd. De beloning was een schitterende doos met pastelkleuren, destijds een kostbaar bezit in de DDR aangezien zoiets simpelweg niet te verkrijgen was.

Gedurende mijn hele leven heb ik me volledig toegewijd aan het schilderen en tegen het einde van mijn professionele carrière heb ik cursussen gevolgd in olie- en acrylverfschilderen, zowel in Duitsland als in Nederland.

Tekenen is altijd mijn grote passie geweest en vormt de basis voor mijn meesterwerken in olie- en acrylverf. Mijn focus ligt niet op een specifiek onderwerp, maar op het overbrengen van de emoties die mij vervullen op het doek. In mijn werk staan precisie en netheid altijd centraal.

Al meer dan 30 jaar heb ik een tweede huis in het prachtige Scheveningen. Hier geniet ik van al het moois dat deze plek te bieden heeft: het adembenemende uitzicht op de uitgestrekte zee, de imposante skyline van Den Haag en de fraai vormgegeven boulevard.

Maar het allerbelangrijkste hier zijn de mensen – ontspannen, vriendelijk en vol leven en activiteiten.

Op mijn website, www.ursel-scholz.de, is meer van mijn werk te bewonderen.