Wille Vaskimo, kunstenaar van de maand november 2021

Het doet mij goed om gekozen te worden als kunstenaar van de maand november. Ik hoor vaak dat mensen benieuwd zijn naar de motivatie/inspiratie achter mijn werk. Al is dit een onderwerp waar ik niet vaak over praat, leg ik hier de filosofie in mijn stijl uit om mijn kunst toegankelijk te maken voor een breder publiek.  

Van muzikant naar kunstschilder

Ik ben kunstschilder, maar dit was niet altijd het geval. Als muzikant speelde ik gitaar in een leuke band, gaf fantastische optredens en won meerdere bandwedstrijden. Helaas gingen we uit elkaar. Rond die tijd, in 2017, tekende ik veel abstracte geometrie en vroeg een vriend of ik een kleine muurschildering kon maken. Vanaf dit punt ben ik in rap tempo doorgegroeid naar verschillende stijlen, waaronder graffiti. In de lente van 2020 vond ik mijn weg terug naar de abstracte geometrie. Deze heb ik inmiddels geperfectioneerd.

Abstracte geometrie

Met maar een paar sterke kleuren schilder ik lijnen en vormen op een specifieke manier om abstracte, georganiseerde bendes “on the spot” te creëren. Als ik een stuk te lang laat liggen zit ik niet meer in de dezelfde gedachtegang en is het onmogelijk om het stuk af te maken. Want de stijl die ik schilder gebruik ik om gedachtes, gevoelens en emoties te vertalen. Dit is iets wat ik je nooit zal vertellen over een stuk en ik leg je uit waarom.

Luister naar wat je ziet

Iedereen ziet of voelt iets anders in mijn stukken en dit wil ik absoluut niet beïnvloeden. Ik ga niet vertellen hoe je je moet kleden of hoe je je moet gedragen, dus zal ik je ook niet vertellen wat je moet zien of voelen in mijn schilderijen. Dat is ook de reden waarom ik mijn stukken geen naam geef. Door een schilderij een naam te geven ben ik je al onbewust aan het vertellen wat ik erin zie of voel. Ik wil juist jóu verhaal horen, wat jij erin ziet of voelt.

“Don’t hear what I am saying, but listen to what you are seeing”

Klanten en netwerk

De abstracte geometrie die ik nu produceer heeft zijn eigen netwerk, doelgroep en collega’s. Dit is compleet anders in vergelijking met de graffiti scene. Als aangesloten kunstenaar bij Art & Jazz wil ik  mijn netwerk verbreden en partners vinden om verder te groeien als kunstenaar. Niet alleen om mijn kunstwerken verder op de markt te krijgen, maar ook om een schilderstudio te vinden. Met een sterk netwerk hoop ik te voorkomen dat ik mijn tijd en energie verlies in een bijbaantje om financieel stabiel te zijn.

Oproep: wie kan mij helpen aan atelierruimte?

Vanuit mijn eigen kamer kan ik maar beperkt productief zijn. Daarom ben ik op zoek naar  atelierruimte in of rond Den Haag. Heb je toevallig de gouden tip of weet je mij verder te helpen? Stuur een e-mail naar vaskimoarts@gmail.com.

Wille Vaskimo