Annelies Schouten, kunstenaar van de maand maart 2024

 

Anne Lisa; een fotograaf die met haar lens de contrasten van het menselijk bestaan vangt.
‘In mijn wereld is diversiteit niet alleen een achtergrond; het is mijn inspiratiebron.’

Mijn werk verkent contrasten in de breedste zin van het woord: mooi versus lelijk, levendige kleuren tegenover grijstinten, maar ook de tegenstellingen tussen religieuze uitingen en tijdperken. Mijn werk is een ode aan de mens, geïnspireerd door de diversiteit in culturen en tijden. Mijn brede kijk op de wereld ontstond in ons Haagse familiehuis, waar de deur voor iedereen openstond.

Door mijn lens probeer ik een wereld te tonen waarin empathie en bewustzijn kan ontstaan. Zo is mijn meest recente werk geïnspireerd op oude meesters, een brug slaand tussen het verleden en het heden. Werken zoals het Laatste Avondmaal heb ik opnieuw geïnterpreteerd, waarbij ik reflecteer op hoe we de tijden hebben gemoderniseerd. Deze samensmelting van schilderkunst en fotografie biedt een uniek perspectief op de contrasten in de maatschappij.

De positieve reacties op mijn eerste expositie bij Art & Jazz afgelopen februari hebben mij geraakt. De waardering en het enthousiasme van het publiek voor mijn werk bevestigt mijn overtuiging dat kunst mensen verbindt!

Laten we samen de kracht van contrasten verkennen en verhalen maken die elkaar kunnen inspireren.
Ik hoop ook jou een keer voor mijn lens te zien!

Tekst:
Met Vlotte Pen,
Patricia Dijkstra
+31612654507

Meer werk te zien op: www.annelisa-fotografie.nl