Wintersurprises 2023 – 2024

Welkom bij de wisselexpositie Wintersurprises: Panorama Passie

8 oktober 2023 – 1 april 2024

Stap binnen in de betoverende wereld van Wintersurprises, een jaarlijks hoogtepunt voor kunstliefhebbers en museumbezoekers, mogelijk gemaakt door de unieke samenwerking tussen het befaamde kunstenaarscollectief Art & Jazz en het iconische Muzee Scheveningen. Dit jaar is de expositie verrassender dan ooit tevoren, want we duiken diep in de geschiedenis van ‘Panorama’.

Ontdek het Verleden en het Nu: Panorama in een Nieuw Licht

In een meeslepende viering van kunst, geschiedenis en creativiteit, nemen we je mee op een unieke reis door de ogen van vijf hedendaagse kunstenaars uit de betoverende regio Den Haag en Scheveningen. Deze kunstenaars hebben zich laten inspireren door het meesterwerk van Andreas Carl Sommer – het Panorama van Scheveningen schilderij. Het is een oproep aan de verbeelding, een uitnodiging om je te laten onderdompelen in de diepgaande betekenis van dit klassieke werk.

Van Verleden naar Heden: Verrassende Diversiteit

Verwacht het onverwachte wanneer je de museumzaal betreedt. De vijf kunstenaars hebben de uitdaging omarmd om met een verrassend scala aan werken te komen, geïnspireerd door Sommer’s Panorama schilderij. Elk kunstwerk draagt de stempel van individuele expressie en interpretatie, met invloeden uit moderne technieken, emoties en tijdloze thema’s. Het resultaat is een boeiende verzameling die oude meesterlijke schoonheid combineert met hedendaagse flair.

De Onthulling van Panorama Pracht: De Bad- en Strandzaal

Wees getuige van het hoogtepunt van onze expositie terwijl het indrukwekkende Panorama van Scheveningen doek zijn permanente thuis vindt in de adembenemende Bad- en Strandzaal. Hier, onder de sfeervolle gewelven komt het verleden samen met het heden, en wordt het werk van Andreas Carl Sommer een bron van inspiratie voor de generaties die volgen. De zachte golven van de zee lijken tot leven te komen en nodigen je uit om je zintuigen te laten strelen door dit meesterlijke schouwspel.

Markeer je Plek in de Geschiedenis: Bezoek Ons!

De wisselexpositie Wintersurprises: Panorama Passie opent zijn deuren op 1 oktober 2023 en loopt tot 1 april 2024. Mis deze unieke gelegenheid niet om getuige te zijn van de harmonie tussen oude en moderne kunst, en om de betovering van het Panorama te ervaren, zoals nooit tevoren.

Samen met de werken uit de rijke cultuurhistorische collectie van Muzee Scheveningen, belooft deze expositie een onvergetelijke reis te worden door de wonderen van de kunstwereld.

Kom en word deel van de geschiedenis, terwijl we samen het canvas van tijd en creativiteit verkennen op de grenzen van het Schevening’s Panorama. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Muzee Scheveningen!

Plan je bezoek

Via de website van Muzee: Plan je bezoek – Muzee Scheveningen

Muzee Scheveningen

Neptunusstraat 90-92, 2586 GT Den Haag

Open wekelijks wo-zo, 11:00 – 17:00 uur (ma en di gesloten)

Programma onthullingen

Telkens vanaf 15:00 uur inloop met muziek, onthulling kunstwerk om 15:30 uur, met gedichten en toelichting van de kunstenaar zelf, en aansluitende borrel tot 17:00 uur.

Zondag 5 november: Eveline Klinkhamer (Gemist? Zie mooie terugblikken op FB en YouTube -> (2169) wintersurprise van art & jazz seizoen 23/24 aflevering 1 – YouTube )

Zondag 3 december: Flory Hofland

Zondag 7 januari: Els van Asten

Zondag 4 februari: Antoinette van Hoek

Zondag 3 maart: Hoss Wilstra