Beeldenwandeling

Beeldenwandeling Westbroekpark.

Het Westbroekpark is aangelegd rond 1920 nadat de ruimte  tijdens de 1e wereldoorlog gediend had als interneringskamp voor gevangen Britse soldaten. Het is genoemd naar het toen net overleden hoofd van de Gemeentelijke Plantsoenendienst Pieter Westbroek.

Het Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. Het Westbroekpark staat vooral bekend om de prachtige rozentuin: het in 1960 aangelegde Internationaal Rosarium. Hier bloeien tussen juni en eind oktober 20.000 rozenstruiken op ongeveer 300 bedden. Het zijn de nieuwste soorten die door de kwekers uit de gehele wereld gewonnen en vrijwillig ingestuurd worden.

Ook telt het Westbroekpark 18 prachtige beelden van kunstenaars uit de 1e helft en het midden van de 20e eeuw. De kunstenaars hebben allen een relatie met Den Haag.

Art&Jazz verzorgt elke woensdag om 11.00 uur in samenwerking met Restaurant Greens een wandeling met een lunch de zg. Kunstlunch. Duur ruim 1 uur. kosten incl. lunch € 22,50

Aanmelden/reserveren via Restaurant Greens 070 36 95 373 of 

Een Beeldenwandeling zonder lunch is uiteraard ook mogelijk de kosten hier zijn € 10.00

Aanmelden/reserveren via

A sculpture walk in the Westbroekpark followed by a delicious lunch?

The organic restaurant Greens offers an Art lunch every Wednesday. Art lunch, because before de lunch, a walk is made at 11 am along the beautifull statues in Westbroekpark, guided by an Art&Jazz guide. The cost fort he Art Lunch is € 22,50 sent an e-mail to

De sculpture walk is alse possible without lunch for € 10.00. sent an e-mail to