Over Art&Jazz

In 2009 is de stichting ART&JAZZ opgericht door kunstenaars die wonen en/of werken in Scheveningen.

Het doel van ART&JAZZ is om samen met andere culturele instanties in Scheveningen de plaatselijke cultuur te bevorderen en allerlei kunstdisciplines tot bloei te brengen. Wij willen ook de Scheveningse bevolking met nieuwe en onbekende kunstvormen in contact brengen en zo de culturele participatie bevorderen.

ART&JAZZ heeft geen eigen podium. Wel wordt dit project breed gedragen.

Jaarlijks hebben we meerdere activiteiten zoals: Exposities in de voormalige Lourdeskerk, een kunstroute, de Scheveningse Salon, expositie in het Zuiderstrand Theater tijdens de opening,  een tijdelijke galerie, Beeldenwandelingen in het Westbroekpark, Kunstwerk van de Maand in Muzee, kunstmarkt op het Kurhausplein, en meer.

Sinds 2009 hebben aan de activiteiten van ART&JAZZ honderden kunstenaars deelgenomen.

Het aantal bezoekers bedraagt in de loop van de jaren in de duizendtallen.

Algemene bijeenkomsten

Twee maandelijks vindt de Algemene Bijeenkomst plaats, de vergadering met alle kunstenaars, ondernemers en andere geïnteresseerden.

De AB wordt gehouden in Muzee, Neptunusstraat 90-92, om 20.00 uur. Café “De Halve Vleet” in Muzee Scheveningen is open vanaf 19.30 uur en na afsluiting van de vergadering voor een gezellige borrel.

Tijdens de bijeenkomsten worden nieuwe plannen  en lopende plannen besproken en hopen we als kunstkring alle vruchtbare kennis te verenigen. Ieder deelt zijn/haar inzicht, laat ideeën horen en geeft zijn/haar akkoord of afwijzing. We brainstormen over de plannen. Een ieder kan dus zijn/haar visie en ideeën voorleggen. Het nieuwe beleidsplan voor 2014 is op deze de website geplaatst.
Routebeschrijving van Muzee Scheveningen

We zijn steeds op zoek naar meer kunstenaars om hun kennis te koppelen aan projecten die eventueel in teamverband worden uitgevoerd.
Mocht u interesse hebben dan kunt u ons dat laten weten via ons Contact formulier

Logo van art&jazz