Belle en Mario, kunstenaars van de maand februari 2024

Belle;

Kleuren zijn belangrijk, schoonheid is belangrijk. Daarom schilder, bekijk en bewonder ik graag schilderijen, fotografie en prenten. Ik breng meer tijd door met het kijken naar kleuren en kunst dan met het maken of schilderen van kleuren en kunst. Kleuren en schoonheid kunnen iemand een gevoel van geluk, inhoud en vreugde geven. Eigenlijk is het heel simpel, en dat is het simpelweg: ik geniet van schilderijen en schilderen. Ik hoop dat je ook geniet van mijn kleuren en de schoonheid ervan.

Zie ook de website die ik samen met mijn man Mario Mendes (ook verbonden aan Art&Jazz) heb gemaakt met ons werk: www.mariobelleart.com.

Mario;

Ik ben eindeloos gefascineerd door de raadselachtige aard van menselijk gedrag: de vluchtige gebaren, het brede palet van uitdrukkingen. Voor mij is het de dans van licht die elk moment definieert.

Als kunstenaar ben ik gefascineerd en aangetrokken tot licht; het vormt mijn inspiratie en vormt mijn leidende kracht. De kleinste verschuiving in nuances kan een figuur in een mum van tijd van gedaante doen verwisselen of kan een landschap transformeren.
Mijn streven is om de essentie van een onderwerp samen te vatten, om de voorbijgaande betovering ervan te kristalliseren. Met mijn kunst wil ik niet alleen scènes weergeven, maar ook emoties oproepen die weergalmen in de ruimtes van degenen die mijn werk verzamelen. Ik probeer levendigheid in de wereld te brengen, streek voor streek.
Mijn creatieve proces weerspiegelt mijn benadering van het leven: assertief, spontaan en snel. Deze eigenschappen bepalen mijn kunst, daarom noemen mensen mij soms een 'actionpainter'.
Ik houd ervan om overal en altijd verschillende scènes en gevoelens voor te stellen. Deze gedachten inspireren mij. Herinneringen, afstand en tijd zetten mij aan tot nadenken en creëren. Ik schilder wat mij echt raakt, wat tot mijn hart spreekt. Als alles precies goed samenkomt, voel ik de behoefte om het op een canvas te zetten.

Belle

Mario