Jean Quist, kunstenaar van de maand april 2024

From the Age of Distance

Foto’s die verwijzen naar een tijd waarin afstanden meer waren dan meetbare ruimte tussen twee punten en waarin fysieke, maatschappelijke, filosofische, religieuze en politieke afstanden mensen verdeelden. Dat was zo’n tien jaar geleden het idee achter mijn serie van digitaal bewerkte foto’s From the Age of Distance waardoor ik via wat er allemaal met moderne techniek kan (opnieuw) interesse kreeg voor beeldende kunst. Daarna volgden meer series al dan niet heel sterk bewerkte foto’s.

Onder de titel once upon a time in the age of distance maakte ik met anderen ook een video: https://vimeo.com/150880295?share=copy

Een mooie gelegenheid om via https://youtu.be/hfIf70omlvs  waar ik ook nog aan meewerkte te wijzen op het middagconcert van 6 april van Loes van Hemert en Angela Duncan dat Art & Jazz mogelijk maakt  in de wijkwinkel Scheveningen. Xymena Skowron zingt met begeleiding van Loes van Hemert en Angela Duncan Singe Seele van Georg Friedrich Händel. Eigenlijk ook uit The Age of Distance!