Maaike van de Gevel

Ik Adem (2), porselein op kersenhout, 2019 Maten 59 x 30 x 4 cm Prijs € 475,-

Alveoli, porselein op verduurzaamd populier, 2020 Maten 45 x 34 x 8,9 cm Prijs € 365,-
Doosje Ademruimte
Binnen de serie “Ademruimte” ontwierp ik geglazuurde porseleinen muur-sieraden. De serie bestaat uit unica die allen zijn gesigneerd en genummerd. Met het kleine bijgevoegde spijkertje hang je hem voorzichtig op de muur daar waar je Ademruimte nodig hebt. De werken zijn verpakt in een basic matzwart kartonnen doosje en voorzien van een flyer met informatie en het nummer van het object.
Maat doosje A: 7,5 x 7,5 x 3 cm Prijs € 27,50
Maat doosje B: 9,5 x 9,5 x 3 cm Prijs € 37,50
Bestellen kan via de website
   
     

Serie porseleinen wandsculpturen met het thema Adem.

De biografische serie ADEM bestaat uit een opeenvolging van werken in diverse materialen waaronder porseleinen wandsculpturen. De serie gaat over de belangrijke rol van de in- en uitademhaling in het leven. De ademhaling, die niet altijd vrij stromen kan, inspireerde mij tot het maken van longen en ademwolken in verschillende verschijningsvormen. Van heel letterlijk tot meer geabstraheerde weergaven. Knedend in de klei oefen ik de kunst van het loslaten zodat de lucht vrij stromen kan. Dit alles vormt voor mij een indringende en waardevolle zoektocht.
“Ik Adem” verbeeldt de ademstroom als intieme verbinding tussen de wereld buiten je en de wereld diep binnen in je. Ademend leg je voortdurend verbinding met de mens om je heen, die dezelfde lucht tot zich neemt, diep van binnen.

 

http://www.maaikevandegevel.nl/index.php/doosje-ademruimte/