Site Overlay

Debbie Boender

keramiek, glas

Glas

Sinds 2010 werk ik met glas. Ik vind het fantastisch om mij verder te kunnen bekwamen in de diverse glaskunsttechnieken.

In 2013 was ik een van de 5 beginnende glaskunstenaars die een stipendium toegewezen hebben gekregen, stipendium 10-10-’10.

Momenteel ligt mijn focus op lampworking. Het blazen van glas heeft mijn speciale aandacht. Door verschillende kleuren glas met elkaar te versmelten en daarna uit te blazen ontstaan prachtige abstracte tekeningen.

Door het volgen van workshops en masterklassen van bekende glaskunstenaars probeer ik mijn techniek te verbeteren en tot nieuwe ideeen en toepassingen te komen.

Ik ben vooral geïnteresseerd in het maken van objecten.

Keramiek

Wanneer ik met klei werk, laat ik mijn handen het werk doen. Meestal heb ik geen plan en ontstaat het werk als vanzelf.

Tijdens een workshop en ontdekte ik de Japanse raku stooktechniek. Door de grote temperatuurwisselingen tijdens het stookproces ontstaat er craquelé in het glazuur wat het werk vaak heel karakteristiek maakt.

Mixed Media

Door allerlei technieken en materialen door elkaar te gebruiken ontstaan vaak verrassende objecten.

Mixed Media is voor mij passen en meten. En vooral een hoop dingen om je heen verzamelen. Ik heb een klein atelier waar ik zal die dingen naartoe sleep. Ik kan alles gebruiken, van oude, roestige sloten en koperen scharnieren tot plastic dingetjes, oude sleutels en stukken hout. Soms heb ik geen idee wat ik ermee wil doen. Het gebeurt regelmatig dat ik pas na jaren met iets aan de slag ga.