Site Overlay

Jeanette Olyhoek

beeldhouwen, olie en acryl verf

Jeanette Olyhoek schildert ‘en plein air’ – buiten in de natuur – landschappen van strand, zee ,bos en duin in olieverf en zij is beeldhouwer in steen maar maakt ook portretten van mens en dier in klei zodat deze in brons kunnen worden gegoten .

‘Ik schilder en plein air landschappen van de zee, het strand de duinen en dat met name in het gebied tussen Scheveningen en Katwijk maar ik ga ook graag naar Zeeland en de kust en het landschap van Normandië is fantastisch .

De techniek waarin ik schilder is Alla prima ( nat in nat) en ik werk met olieverf waardoor je een mooi pasteus resultaat krijgt .

Ik schilder het hele jaar door ,alle seizoenen zijn steeds weer een bron van inspiratie. De verandering van licht en kleur ; je raakt er nooit op uitgekeken .

Het schilderen naar de realiteit is iets anders dan het schilderen van de realiteit , het is een impressie van wat er om je heen is , het gevoel wat het je geeft als je het ziet …. dat te kunnen vertalen met verf en kleur , dat is de magie !

Met beeldhouwen gebeurt eigenlijk hetzelfde ; je hebt een gevoel en/ of een beeld in je hoofd en je gaat aan de slag om je idee of ingeving  vorm te geven .

Schilderen en beeldhouwen betekent alles ;het is zo fantastisch om indrukken of het gevoel dat je ervaart om te zetten in een schilderij of sculptuur .
Daarom schilder ik zo graag buiten in de natuur , zo dicht bij de Bron.

Het was Rodin die zei : ‘ Pour l’ artiste, tout est beau dans la nature’.
Dat is ook mijn beleving .