Site Overlay

Koos Modderman

landschapschilder

Koos Modderman Landschapschilder
Den Haag 04-07-1946. Woonachtig en werkende te Voorburg.

Ik leg het Nederlandse landschap vast in eerste plaats in foto,s genomen tijdens mijn veelvuldige wandelingen c.q. fietstochten. Toch teken of aquarelleer ik ook regelmatig ter plaatse.

Daaruit ontstaan, soms na enige tijd, geschilderde reflecties, die letterlijk gekleurd worden door mijn stemming en behoefte. Als waren het secundaire, meer innerlijke impressies van dat landschap.

Bomen en boomgroepen zijn eigenlijk altijd hoofdrolspelers in dat landschap. Wat mijzelf opvalt, is dat ik eigenlijk heel bewust uitgaat van een bepaalde sfeer die ik op wil roepen. Deels door specifiek  kleurgebruik, maar ook steeds meer door atmosferische situaties. Ik werk zowel op doek als op papier. Meestal in Mixed Media.

Qua opleiding ben ik autodidact, met dien verstande, dat vaak hele goede docenten van naam heb gehad, maar daarbinnen altijd toch een sterk beeld had van wat ik bereid was op te pikken. Die zelfstandige onderzoekende houding heeft mooie werken en ook mooie relaties opgeleverd. Ik mocht en mag nog vaak een vraagbaak zijn voor diverse personen, actief op diverse niveau,s. Op mijn beurt mag ik heel bescheiden zijn, want er zijn zoveel prachtige, zeer getalenteerde mensen om mij heen.

Er is nog ontzettend veel te leren en te ontwikkelen vanuit mijn verwondering en leergierigheid.
Just for fun.

De resultaten zijn in nationale- en internationale privé collecties, kunsthandelaars, alsmede bij Kunst.nl BAS Busines Art Services.
Er zijn regelmatig exposities, waarin mijn werk geëxposeerd worden.
Mijn website bevat een webwinkel en ook sta ik open voor eventuele opdrachten.