Site Overlay

Lisett van Steeden

schilderen, fotografie en ontwerpen

Lisett maakt gebruik van diverse technieken en materialen in haar werk waaronder aquarel krijt, acrylverf, fotografie. Soms ook een mengvorm in collages. In haar posterontwerpen wil ze verschillende kanten op kunnen springen… meestal in foto verband of zuivere typografie.

De vader van Lisett had een export bedrijf in  Argentinie opgezet zodoende immigreerde de familie er naar toe.
Het werd aldaar  een Engelse gemeenschap , Hurlingham , waarin ze opgroeide.

Na het behalen van “O” en “A” Level ,Cambridge  waaronder ook Art als vak kiest besloot Lisett die richting te volgen ,ook gezien schoolse posters met positieve prestaties.

Zodoende meld zij zich aan bij de KABK te Den Haag en werd aangenomen om de vijf jarige dagopleiding te volgen en verliet deze met het diploma  als Grafisch Ontwerper.

Jaren heeft zij als ontwerper gewerkt , zoals ook Docent Beeldende Vorming in het Voortgezet Onderwijs in het Westland.

Op de Kunst Academie, in deze richting,  krijgt men met verschillende disciplines te maken ,  waaronder ontwerpen ,calligrafie ,schilderen, tekenen; fotografie, typografie , zeefdruk etc.

Door opgedane ervaring , een geoefend oog , weet zij zich aardig aan te passen op verschillende gebieden in de creatieve wereld en vind workshops geven erg leuk.
Na drie jaar in Gorinchem gewoond te hebben is Lisett nu in Leiden en  is er wederom de mogelijkheid om te participeren bij A&J hetgeen ze in het verleden met veel enthousiasme ook een aantal jaren deed.