Site Overlay

Mario Mendes

acryl en gemengde techniek

k ben gefascineerd door de onvoorspelbaarheid van menselijk gedrag: de korte blikken, de vergankelijkheid van gezichtsuitdrukkingen. Het licht vastleggen is alles voor mij! Als kunstenaar is het altijd het licht dat ik me het meest herinner van welke plek dan ook. Daarom is licht mijn inspiratie en mijn gids. Lichtnuances kunnen een figuur of een landschap in slechts enkele seconden transformeren, afhankelijk van de intensiteit en toon ervan.

Ik streef ernaar dat gevoel van plaats over te brengen door de vluchtige magie ervan vast te leggen. Ik wil emoties overbrengen via mijn kunst, zodat de ruimte waar mijn werk hangt bijna trilt van energie. Ik wil dat de wereld een beetje kleurrijker wordt. Ik probeer assertief, spontaan en snel te zijn als ik schilder – dat proces wordt weerspiegeld in mijn uiteindelijke kunstwerken. Ik word vaak een actieschilder genoemd. 

 We kunnen ons altijd en overal situaties, kleuren, landschappen, mensen, liedjes, geuren voorstellen… Dit zijn onze onzichtbare geheime plekken, en ze zijn gemaakt om ons te beschermen. Afstand, tijd en nostalgie laten mijn gedachten dwalen en brengen creativiteit bij mij naar boven. Ik schilder wat mij diep in mijn ziel raakt en tot mijn hart spreekt. Als ik voel dat dit allemaal samenkomt, voel ik de drang om het op een canvas over te brengen. Zie ook de website die ik samen met mijn vrouw Belle van den Berg- Mendes (ook verbonden aan Art&Jazz) heb gemaakt met ons werk: