Marianne van Erp, kunstenaar van de maand juni 2024

Na mijn studie kunstgeschiedenis in de jaren 80 bleek er geen werk in de kunst en ben ik  bij een bank gaan werken. Op den duur boeide het beleggingsvak me niet meer: ik miste de kunst. Aanvankelijk dacht ik naar de kunstacademie te gaan. Maar toen ik daar bij mijn aanmelding hoorde: "Als je verhaal maar goed is, doet het er niet toe hoe het eruit ziet" heb ik daar van afgezien.

Na diverse cursussen en veel zelf aan de slag schilder ik nu het liefst met olieverf: dat vind ik echt een heerlijk materiaal. Mensen zijn mijn favoriete onderwerp: ieder mens is anders, met zijn eigen karakter en uitdrukking. Ik schilder dan ook graag portretten in opdracht. De uitdaging is natuurlijk goede gelijkenis vast te leggen in een boeiend beeld. Toen er in coronatijd niets meer kon ben ik zelfportretten en dieren gaan schilderen. Dat laatste doe ik nog steeds. Naast het schilderwerk organiseer ik 's zomers schildervakanties in Zuid-Frankrijk.

Meer werk vind je op mijn website www.mariannevanerp.com .